Tenis

Pavić i Soares porazom od Granollersa i Zeballosa zakomplicirali plasman u polufinale

Foto: Getty Images

HRVATSKO-brazilska kombinacija Mate Pavić i Bruno Soares poraženi su u drugom kolu završnog Mastersa sezone u Londonu od Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa. Meč je odlučen u super tie-breaku rezultatom 7:6 (4), 6:7 (4), 10:8.

U prvom setu je hrvatsko-brazilska kombinacija propustila jedinu break-loptu prije 13. igre. Bilo je to pri vodstvu 4:3 i rezultatu 30:40, ali Granollers i Zeballos su se uspjeli spasiti i s lakoćom dobiti tie-break.

Granollers i Zeballos iskoristili treću meč-loptu

Presliku prvog seta gledali smo u drugoj dionici. Pavić i Soares ponovno dolaze do jedine break-prilike, ovoga puta pri rezultatu 3:3, ali je ponovno ne koriste. Ovaj put neiskorištena break-lopta ih nije koštala seta jer su s dva mini breaka osvojili 13. igru rezultatom 7:4.

U super tie-breaku Granollers i Zeballos su odmah poveli s dva poena razlike (2:0). Iako su se Pavić i Soares primakli na 5:4, Španjolac i Argentinac osvajaju dva poena zaredom i održavaju svoju prednost do 9:6. Prve dvije meč-lopte nisu iskoristili, ali treću jesu za svoju drugu pobjedu u dva susreta.

Paviću i Soaresu sada za prolazak u polufinale treba pobjeda u petak protiv Peersa i Venusa. Podsjetimo, u prvom kolu su Hrvat i Brazilac bili bolji od Melzera i Roger-Vasselina.

Pročitajte više