Pavić o broju gledatelja u Splitu: Nadam se da će drugdje biti bolje

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HRVATSKA teniska reprezentacija u petak je pred manje od 1000 gledatelja na splitskim Gripama poražena od Finske s 2:1 i time je ispala iz utrke za plasmanom u četvrtfinale Davis Cupa te je prvi put u posljednje tri sezone zaustavljena prije polufinala ovog natjecanja. 

U oslabljenom sastavu neigranjem dvojice ozlijeđenih stožernih igrača, Borne Ćorića i Marina Čilića, hrvatski izbornik Vedran Martić imao je na raspolaganju Bornu Goju kao najbolje rangiranog igrača, uz dvojicu debitanata Dinu Prižmića i Duju Ajdukovića te odličan par u Ivanu Dodigu i Mati Paviću.

Takav je sastav u dvobojima s američkom i finskom reprezentacijom bio konkurentan, ali je u oba slučaja ostao bez ukupne pobjede. Protiv Amerikanaca su nijanse prevagnule na stranu gostujuće reprezentacije u igri parova, a protiv Finaca su nijanse odlučile oba pojedinačna dvoboja pa parovi nisu imali rezultatski značaj.

Pavić razočaran

U posljednjem meču dana Ivan Dodig i Mate Pavić su konačno "skinuli urok" sa svojeg partnerstva u Davis Cupu i došli do prve pobjede koja, nažalost, nije imala utjecaj na ukupan rezultat dvoboja. Splićanin Mate Pavić se osvrnuo na uglavnom prazne tribine dvorane na splitskim Gripama.

Potpuno drugačija slika u odnosu na 2005. kad su Ivan Ljubičić i Mario Ančić donosili pobjede protiv Rumunjske i Rusije, a mladi Mate bio skupljač lopti.

"Treba biti realan i uzeti u obzir da je nekada bio format natjecanja drugačiji, da su cijene ulaznica bile drugačije i da je naš savez bio organizator. No, tužno je bilo vidjeti da ima 200, 300 Finaca i da ih ima više nego naših na tribinama. Malo jesmo razočarani. Ja se samo mogu nadati da će sljedeći put, gdje god budemo igrali u Hrvatskoj, biti bolje nego što je bilo sada", rekao je Pavić.

Pročitajte više