Pavličević o drami u Areni: Koncentracija je popustila svima osim igračima Partizana

TROFEJNI trener Željko Pavličević za Index je komentirao događanja na Final Fouru i on je uvjeren kako su Cibosi sami krivi za šok u zadnjim stotinkama.

"Rasplet u Areni je pokazao zašto je košarka u svijetu najrašireniji sport, a to govorim prema statističkim podacima. Kod nas je zamro zahvaljujući nama samima, no možemo biti zadovoljni završnicom Final Foura", odgovorio je Pavličević na pitanje je li onakav spektakularan rasplet idealan za takav turnir kad bi ostavili emocije po strani.

Pavličević je pozorno pratio utakmicu te nam je objasnio kako je Ciboni uspjelo držati se protiv Partizana sa samo dva napadački raspoložena igrača.

"Košarka je kompleksni sport, kad smo gledali semafor sredinom treće četvrtine, logično je bilo upitati se gdje je taj treći igrač. Nedostajao je onaj popularni košarkaški trokut. No Cibona je bila dobra u drugim segmentima, tu prvenstveno mislim na obranu, iako im je obrambeni skok bio loš kad se lomio rezultat", priča Pavličević.

Tad je komentirao nevjerojatan kraj utakmice:

"Za taj kraj utakmice postoje dva gledišta. Prema onom sudačkom, stručnom, koncentracija je popustila svima osim igračima Partizana. Gledajući snimak evidentno je da su članovi stručnog stožera Cibone i ozlijeđeni Rozić bili na terenu. Suci nisu napravili posao jer su to previdjeli, nemoguće je dopustiti da se igra kad je sedam ljudi na terenu", naglašava Pavličević, ali podsjeća da je Cibona zbog toga trebala dobiti tehničku.

"Bio je puno mentalnih propusta na kraju"

"To je trebala biti tehnička pogreška, a vjerujem da su suci sve pustili ne pretpostavljajući da Partizan može zabiti s 20 metara u takvoj nemogućoj situaciji. Drugi aspekt priče jest da je popustila koncentracija na klupi Cibone. U cijeloj onoj gužvi, sad je sve za teoriju. Bilo je puno mentalnih propusta".

"Mladi Bogdanović nije imao šutersku večer, čekao je trenutak da ga krene i kad je zabio morao je krenuti sprječavati dodavanje. Ciboni se dogodio Murphyjev zakon, sve što je moglo krenuti po zlu, krenulo je po zlu", zaključuje Pavličević i daje ukupni dojam:

"Final Four je za našu košarku veliki plus, za mene je i onaj incident bio minoran i nije zasjenio spektakl".

Pročitajte više