Pavličić Cibaliju zamijenio Mariborom: "Zahovič je inzistirao da uzmem desetku"

JEDAN od najboljih nogometaša Cibalije i najzaslužnijih za povijesno treće mjesto Vinkovčana u HNL-u, Tomislav Pavličić, potpisao je trogodišnji ugovor s Mariborom.

Pavličiću je istekao ugovor s Cibalijom, Uprava kluba ponudila mu je novi, po nešto povoljnijim uvjetima, ali je ofenzivni veznjak izabrao Ljudski vrt umjesto stadiona pored Bosuta.

"Vodstvo kluba mi je ponudilo novi ugovor, ali odlučio sam prihvatiti ponudu Maribora, jer sam dobio četiri puta više nego što sam imao u Cibaliji. Zadovoljan sam transferom, i ovdje ću igrati Europa ligu, nisam predaleko od kuće, tek tri i pol sata, a neću imati niti problema s jezikom", rekao je za Sportske novosti 26-godišnji Pavličić koji će imati veliku obvezu kao desetka Mariborčana:

"Htio sam broj devet, koji sam imao i u Cibaliji, ali Zlatko Zahovič je inzistirao da uzmem desetku. Moram sada naporno raditi kako bih ispunio očekivanja", kazao je Pavličić koji je javnosti i dalje najpoznatiji po fenomenalnom slobodnjaku kojeg je zabio Danijelu Subašiću, prekinuvši na taj način seriju pobjeda Hajduka prošlog proljeća.

Pavličić je nastupio u 27 od 30 utakmica u HNL-u, a u uspjeh Cibalije ugradio je sedam pogodaka i šest asistencija.

Pročitajte više