Pedersen: Ovrebo će se znati nositi s ovom situacijom

RUNE PEDERSEN šef sudačke organizacije u Norveškoj, podržava svog kolegu Toma Henninga Øvrebøa koji proživljava teške dane nakon epizode u srijedu na Stamford Bridgeu.

Øvrebø je na uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka teško oštetio Chelsea protiv Barcelone, ne dosudivši niti jedan jedanaesterac za londonsku momčad, iako ih je trebao dosuditi tri ili četiri. Tako to vide u Chelseaju, a i u velikom dijelu nogometne javnosti diljem Europe.

Međutim, Rune Pedersen, najbolji norveški sudac u devedesetima, se ne slaže:

"Nisam promijenio mišljenje koje sam već rekao, Tom Henning je solidno vodio utakmicu. Zauzeo je kriterij da ne dosudi ništa u što nije sasvim siguran. U svakom slučaju, ponudit ćemo mu našu pomoć, kakva mu god zatreba. No, siguran sam da će se i sam znati nositi s ovom situacijom. Pomaže i to što je kvalificirani psiholog koji je pokrenuo i vlastitu tvrtku. Uostalom, pokazao je u Londonu koliko je hladnokrvan i pod najvećim provokacijama", komentira Pedersen.

Na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu je Øvrebø oštetio Italiju protiv Rumunjske (1-1), ne priznavši regularan gol Luce Tonije. Kasnije je norveški sudac priznao pogrešku i više nije sudio na Euru. Nakon tog iskustva je konstatirao da mu nije problem nositi se s pritiskom medija, ali bi dobro razmislio o završetku sudačke karijere ako bi na bilo koji način bila ugrožena sigurnost njegove obitelji.

Prema izvještajima iz norveških medija, kuća 42-godišnjeg suca u Oslu je pod policijskom zaštitom, a njegova supruga i troje djece prebačeni su na nepoznatu adresu!

Anketa u norveškom VG-u pokazala je da je 50% čitatelja mišljenja kako je Øvrebø svoj posao na Stamford Bridgeu odradio jako loše, dok druga polovica anketiranih smatra da nije krivac za eliminaciju londonskog kluba.

"Utakmica sigurno nije bila laka za Toma, ali on je i dalje dobar sudac. Svatko može imati lošu večer, šteta je jedino da se Tomova dogodila baš u tako važnoj utakmici", zaključuje sportski urednik VG-a.

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više