premiership

Pepu se vraća važan igrač, a veteran potpisuje novi ugovor: "Jedan od najvećih"

Foto: Getty Images

AYMERIC LAPORTE vratio se treninzima Manchester Cityja, što su sjajne vijesti za Pepa Guardiolu.

Središnji branič pojavio se na treningu nakon dugog izbivanja zbog ozljede koljena koju je zadobio u kolovozu prošle godine, a katalonski stručnjak nagovijestio je njegov skori povratak u momčad.

Manchester City teško je pogodila ozljeda sjajnog stopera koji je izvan travnjaka već četiri mjeseca. Guardiolini inicijalni planovi uoči sezone zbog toga su ozbiljno narušeni, a mnogi smatraju da je to i jedan od razloga zašto je engleski prvak toliko rano ispao iz utrke za titulu.

"Jučer je bio prvi put da je trenirao 10 minuta, a danas već 15", kazao je Guardiola prije subotnjeg ogleda Cityja i Port Valea u FA kupu te dodao:

"Oporavlja se, svakim danom je sve bolje. Osjeća se dobro. Mislim da bi se već sljedeći tjedan mogao vratiti punom treningu. Ako me pitate za koju utakmicu će biti spreman vratiti se, ne znam. On će odrediti kojim će se tempom vratiti. Najvažnije je da ne napravi korak unazad u povratku", dodao je.

Novi ugovor za brazilskog veterana

Guardiola je samopouzdano najavio da će 34-godišnji veteran Fernandinho potpisati novi jednogodišnji ugovor kako bi klub osigurao zamjenu dok nema Laportea.

"Fernandinho nas ne mora uvjeravati. Uvjerio me prvog dana. On je jedan od najvećih igrača koje je klub imao u povijesti. Trenutačno imamo jednog ili dva stopera, ne previše opcija, i Fernandinho je željan tu pomoći", kazao je Pep Guardiola pa nastavio:

"Naravno da bih želio da ostane. Siguran sam i sretan što smo zajedno već tri i pol godine."

Treninzima se vratio i vratar Ederson nakon što je za Novu godinu protiv Evertona propustio utakmicu zbog bolesti, dok je još uvijek izvan pogona Nicolas Otamendi. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više