Perišić: Moje vrijeme u Belgiji je prošlo, a nema ljepše opcije za budućnost od Borussije



POČETKOM lipnja Ivan Perišić imat će priliku na najbolji mogući način zatvoriti ovu za njega bajnu sezonu. Nakon četiri godine vratit će se na poljudski travnjak i to u statusu A reprezentativca.

"Da, bit će to moja prva utakmica na Poljudu od odlaska u Francusku i stvarno nema idealnijeg završetka sezone od toga. Bit će gušt doći tamo u statusu reprezentativca, jer sam prije četiri godine otišao kao mulac u strani svijet. Na sreću sam uspio, iako znam da mnogi mladi koju su se prerano odlučili na odlazak nisu", istaknuo je nekadašnji junior Hajduka, koji u posljednje vrijeme igra upravo fantastično.

"Razlog sjajnih partija je promjena pozicije"

Nakon prošlogodišnjih 16 golova i 14 asistencija, ove sezone već je upisao 17 golova u svim natjecanjima i devet asistencija, a u posljednjih 12 ligaški susreta zabio je izvrsnih 13 golova.

"Da, nevjerojatno. Razlog toga je što sam promijenio poziciju u odnosu na prošlu sezonu, ne igram više kao polušpic već kao lijevi vezni. Trener nije imao koga staviti na to mjesto, a na kraju je ispalo izvrsno. Dokazao sam da mogu igrati bilo gdje u veznom redu, a često se eto nađem u prilici za gol. Sigurno da nije loše za jednoj veznog igrača imati toliko golova na kontu, ali ne opterećujem se zgodicima. Golovi mi znače kao i asistencije", rekao je Perišić.

"Naslov prvaka bi bio krasan završetak belgijske priče"

U dvije sezone u Bruggeu Perišić je zabio 40-tak golova te dodao 25 asistencije, međutim njegov klub nije osvojio nijedan trofej...

"Prošle sezone krenuli smo baš dobro, međutim na kraju smo izgubili mjesto u Ligi prvaka u posljednjem kolu. Ove sezone situacija je drugačija. Krenuli smo loše, a kako sezona odmiče sve smo bolji. Tako je to u Belgiji zbog sustava natjecanja, lige za prvaka i prepolovljavanja bodova. Anderlecht je bio daleko odmakao od nas, a evo sada u finišu prvenstva pet ekipa je u četiri boda i svi se nadamo naslovu prvaka. Vjerujemo da možemo osvojiti prvo mjesto, bio bi i to prekrasan kraj belgijske priče", istaknuo je veznjak Club Bruggea.



"Svakom mladom igraču bi preporučio odlazak u Belgiju"

Prije četiri sezone Perišić je kao junior napustio Hajduk, danas pak briljira u Belgiji, a traže ga najbolji europski klubovi.

"Istina je da se brzo dogodilo, iako sam već prije četiri godine bio na Hajdukovim pripremama s Vulićem i otvarala mi se lijepa perspektiva. No, mislio sam da mogu odmah zaigrati u jednoj od Ligi petica i otišao u Sochaux. Tamo nisam igrao stjecajem niza nesretnih okolnosti, međutim zato sam u Belgiji napokon dobio pravu priliku. Iako nisam u Francuskoj igrao, tamo sam se razvio, ojačao i dobio jednu dodatnu dimenziju koja mi je bila od velike pomoći u Belgiji. Tamo bi preporučio odlazak svim mladim igračima, to je idealno mjesto za razvoj, a kako su svi pogledi Europe uprti tamo, kao i u Nizozemsku, vrlo se lako dokazati", rekao je u razgovoru za Index Ivan Perišić.

"Moje vrijeme u Belgiji je prošlo, a nema ljepše opcije za budućnost od Borussije Dortmund"


Prema pisanju medija najviše je za usluge ovog talentiranog hrvatskog veznjaka zagrizla Borussija Dortmund...

"Oni me prate već dvije godine i zapravo mi njihov interes nije nepoznanica. Svjestan sam da se njihov interes još nije konkretizirao, ali nadam se da bi uskoro i mogao. Iskreno, smatram da je moje vrijeme u Belgiji gotovo, da sam svoje ovdje odigrao, a u nekim razmišljanjima i vizijama budućnosti, mislim da nema idealnijeg kluba za mene od dortmundske Borussije. Stvarno bih volio zaigrati u Dortmundu, ali prihvatit ću i neku drugu opciju, ako klub tako odluči", napomenuo je hrvatski reprezentativac.



"Već u Splitu vratiti ćemo kontrolu kvalifikacijske skupine u naše ruke"

Poraz u Tbilisiju mu je neobjašnjiv, međutim nada se kako će se pobjedom u Splitu protiv Gruzije stvari vratiti na mjesto...

"Zaista mi je teško kad se prisjetim Tbilisija. Tamo stvarno cijela ekipa nije bila na nivou. Potrefio se takav dan, a da smo samo bili na osamdeset posto izdanja kao na treninzima u danima prije s lakoćom bi ih pobijedili. No, smatram da je i dalje sve u našim rukama, a pobjedom u Splitu protiv njih vraćamo se sasvim u igru", spremno će Ivan.


"Hajduku hitno trebaju promjene, nedopustivo je da Bijeli šest godina nisu primirisali prvom mjestu"


O svom Hajduku nije želio filozofirati. Rekao je ono što i mnogi drugi misle, Bijeli hitno trebaju velike promjene...

"Hajduk sam prije nešto češće pratio, međutim u zadnje vrijeme igramo utakmice kad i Bijeli, tako da ne stignem. Koliko vidim opet su u problemima, događaju se gluposti, gubi se od malih klubova. Očito je kako se nešto treba mijenjati, pet, šest godina Hajduk nije ni primirisao prvo mjestu, a to je nedopustivo", za kraj će Perišić.

Pročitajte više