PERKZ I G2 ESPORTS IDU PO DOIGRAVANJE Uvjerljiva pobjeda protiv kineskog tima RNG

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr 

Danas se na League of Legends World Championshipu u Kini razigrava skupina C u kojoj je i G2 Esports našeg Luke "PerkZa" Perkovića. Nakon prošlog tjedna G2 Esports je s rezultatom 1-2 držao treće mjesto u skupini. Za siguran prolazak u doigravanje danas će trebati tri pobjede iz tri meča, a prvu su već upisali savladavši kineskog doprvaka Royal Never Give Up u prvom meču dana.

>>ODLUČUJUĆI PETAK 13. Luka "PerkZ" Perković igra za ostanak na LoL World Championshipu

>>Nevjerojatan povratak Fnatica za ulazak u povijest

G2 Esports je u prvom meču dana upisao važnu pobjedu koja je otvorila različite scenarije u skupini C. Dosad neporaženi Royal Never Give Up pored odličnog G2 Esportsa izgledao je kao prosječna europska momčad, a G2 Esports ih je ovoga puta nadigrao u svakom pogledu. Sve je počelo kada su Mlxg i Letme tražili prvi kill na top laneu i nisu uspjeli, tada Trick i Expect uzvraćaju udarac i tu G2 Esports počinje graditi prednost. 
 
Sve je podsjećalo na posljednji meč ove dvije ekipe, kada je G2 Esports stvorio prednost da bi je zbog neodlučnosti vrlo brzo ispustio. To se ovoga puta nije dogodilo. PerkZ je na Corkiju igrao agresivno i sigurno, kao i Trick na Sejuani što im je omogućilo da nastave povećavati prednost. Kako ovoga puta nije bilo Gnara u ekipi, već je expect i grao Cho'Gatha, G2 Esports je bio pod manjim pritiskom da meč završi vrlo brzo, ali to su ipak napravili. 
 
Trick je pronašao Uzija i Minga van pozicije na top laneu, a PerkZ i Zven su ih dovršili nakon čega je G2 Esports u 20. minuti uzeo Barona i počeo zatvarati meč. Cijeli G2 Esports je odigrao vrlo dobro i morat će tako nastaviti ako žele u doigravanje. Posebno veseli sigurna i agresivna predstava PerkZa, koji je još jednom potvrdio svoju kvalitetu.
 

 
Idući meč igraju oko 8:00 protiv Samsung Galaxya. Hoće li G2 Esports proći direktno u doigravanje ili će se zbog izjednačenog rezultata igrati dodatni mečevi ovisit će o ostalim timovima u skupini. Ono što G2 Esports može napraviti je ne zamarati se takvim stvarima već pobijediti u svim svojim mečevima. PerkZ je najavio kako će ušutkati kineski Wuhan, a to su učinili pobjedom nad kineskim prvakom. Sada je vrijeme da tako nastave. 
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više