PerkZ i G2 Esports odličnom igrom osigurali prvu pobjedu na LoL World Championshipu

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Europski prvak G2 Esports, predvođen mladim Hrvatom, upisao je prvu pobjedu na League of Legends World Championshipu. Stradao je turski prvak 1907 Fenerbahče, koji protiv ovakvog G2 Esportsa nije imao nikakve šanse. 

>> Luka "PerkZ" Perković u pohodu na titulu svjetskog prvaka League of Legendsa

>>G2 Esports i PerkZ porazom otvorili svjetsko prvenstvo u League of Legendsu

Treći dan natjecanja na League of Legends World Championshipu na pozornicu se ponovo popeo G2 Esports. Kraljevi Europe trebali su pobjedu kako bi ostali u utrci za prva dva mjesta u skupini, nakon što ih je na otvaranju prvenstva porazio Samsung Galaxy. 
 
 
Ovoga puta nisu razočarali. G2 Esports je odigrao gotovo savršeno i napokon pokazao zašto su najbolja europska ekipa. Od početka meča počeli su graditi prednost i kontrolirati protivnike, a u svakom potezu bili su kvalitetniji i bolji. Oko 30. minute uzeli su Barona i dvije minute kasnije zatvorili meč. Fenerbahče je jedna od slabijih ekipa na prvenstvu, ali odlična igra G2 Esportsa i uvjerljiva pobjeda donijet će dodatno samopouzdanje i popraviti atmosferu za sljedeći meč.
 

 
PerkZ je na Ryzeu odigrao odlično, iako se zbog stila igra G2 Esportsa nitko nije previše izdvajao. Kao ekipa odigrali su odličan meč u kojem nisu zabilježili niti jednu smrt. G2 Esports ponovo nastupa u nedjelju 8. listopada u 14:00, a protivnik je kineski Royal Never Give Up, koji je u svojem posljednjem meču uvjerljivo porazio Samsung Galaxy te predvodi skupinu C s dvije pobjede. 
 
U ranijim mečevima Team SoloMid je savladao Team WE i tako preuzeo vodstvo u skupini D, a drugi europski predstavnik, Misfits Gaming, upisao je prvu pobjedu na prvenstvu svladavši Flash Wolves. 
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

 

Pročitajte više