PerkZ i G2 Esports osvojili drugo mjesto i više od dva milijuna kuna na velikom turniru

Foto: Riot Games
 
LUKA "PerkZ" Perković je sa svojim timom G2 Esports osvoji drugo mjesto na Mid-Season Invitational 2017.,  milijuna i pol dolara vrijednom turniru u League of Legendsu na kojem se natječu najbolji timovi svake regije. Luka je odigrao odličan turnir i bio jedan od najboljih igrača cijelog turnira. 

>>MLADI HRVAT ZA VELIKE REZULTATE Luka "PerkZ" Perković ponovo na vrhu Europe
 
>>KREĆE SHOW Mladi Zagrepčanin predstavlja Europu na jednom od najvećih turnira na svijetu
 
Dok su oči većine domaće javnosti bile okrenute prema rezultatima lokalnih izbora ili završetku nogometnih liga, u dalekom Rio de Janeiru, mladi Hrvat je imao sasvim drugačiji fokus. Luka "PerkZ" Perković je na jednoj od najvećih pozornica u League of Legends esportu morao pronaći način kako pobijediti najboljeg igrača svijeta, Lee "Faker" Sang-heyoka i njegov tim SK Telecom T1. Najbolji tim u League of Legendsu svih vremena. G2 Esports, Kraljevi Europe, branili su boje ne samo svoje regije, već cijelog zapadnog svijeta, u pokušaju da zaustave dominaciju azijskih timova. Prolazak grupne faze bio je očekivan, ali nije bio previše uvjerljiv. Za polufinale protiv Kineza Team WE, nitko im nije davao previše šanse uz opravdanje kako se ne mogu nositi protiv agresivne igre Kineza u početnim fazama mečeva, ali G2 Esports uvjerljivo pobjeđuje rezultatom 3:1, a Luka kroz cijeli set mečeva nastavlja s odličnim partijama koje je pokazivao tijekom cijelog turnira.
 

 
Došlo je i vrijeme za finale, SK Telecom T1 protiv G2 Esportsa, PerkZ protiv Fakera, još jedna nemoguća misija. U seriji do tri pobjede Koreanci gotovo nikad ne gube. U poziciji koju sanjaju svi timovi i igrači na svijetu. U prilici za uzeti legendarnim Koreancima titulu i  pobijediti možda i najboljeg League of Legends igrača na svijetu. Kreće prvi meč i šok... Luka u tandemu sa svojim suigračom Trickom dominira notornog Koreanca, Faker je doveden u situaciju kojoj se ne snalazi najbolji. Zaostaje, njegovo kraljevstvo "mid lane" ima novog kralja. Nedugo nakon početka meča Faker zaostaje za Lukom četiri killa razlike. Ipak, kroz nekoliko pogrešaka G2 Esportsa, SK Telecom T1 se vraća u meč i odnose pobjedu. Bolja komunikacija u kasnijim fazama igre i iskorištavanje protivničkih grešaka je presudilo. Iako je Luka na svojoj poziciji imao prednost, na temelju toga nisu uspjeli napraviti dovoljno veliku razliku za pobijediti tim kao što je SKT. Za mnoge razočaranje, prva partija je izgubljena i sve ponovo podsjeća na već bezbroj puta viđenu priču: nastavak dominacije najboljeg tima na svijetu. 
 

 
Početak druge partije počinje još većom dominacijom G2 Esportsa. Sada pobjeđuju duele na svim razinama, stvaraju sitne prednosti na svim pozicijama, a Luka ponovo dokazuje da može igrati s najboljima. Štoviše, može ih nadigrati. Ponovo nadigrava Fakera i nakon pogreške SK Telecom T1 na bot laneu G2 Esports uzima Koreancima partiju, a komentatori ukazuju na to da bogovi krvare. Možda i najbolja partija G2 Esportsa na cijelom turniru, odlična egzekucija i cijeli tim na visokoj razini. Fanovima, više nego dovoljno, zapad se može nositi s Azijom. Iduće dvije partije zaključile su bajku i snove, SKT je pobijedio ali ni približno nadmoćno kao inače.  U određenim trenucima je moglo otići na bilo koju stranu, ali nije. To je razlika između najboljeg tima na svijetu i svih ostalih. Konstanta, pobjednički mentalitet i želja za uspjehom. G2 Esports je odigrao jednu fenomenalnu partiju u kojoj praktički nisu radili greške, ali trebali su im takve tri. 
 

 
Iako nisu pobijedili, napravili su više nego što je itko očekivao, osim možda njih samih. Luka se dokazao kao jedan od najboljih igrača na svijetu, njegov tim G2 Esports se dokazao kao odlična ekipa, a ovakvi rezultati će im donijeti respekt svih igrača i timova. Pred odličnom brazilskom publikom u uzavreloj atmosferi, Luka "PerkZ" Perković je pokazao da mu je tamo mjesto. Među najboljima na svijetu, kao jedan od njih. Za svoje napore G2 Esports će biti nagrađen s više od dva milijuna kuna, dok će SK Telecom T1 dobiti duplo. Pobjednicima je medalje uručio legendarni brazilski nogometaš Ronaldo, onaj koji ih je nebrojno i sam primio. Jedini pravi, il Fenomeno. Te time dodatno uvećao event i skrenuo pozornost medija na esport. 
 
 

Pročitajte više