Esport

Perkz sa Slovencem i bivšim igračem Fnatica želi novu europsku titulu

Screenshot: YouTube

SLUŽBENO je potvrđeno da su Rasmus "Caps" Winther i Mihael "Mikyx" Mehle novi igrači G2 Esportsa, League of Legends ekipe koju predvodi Luka "Perkz" Perković. U novoj sezoni League of Legends European Championshipa Perkz će igrati AD carry ulogu, dok će mid preuzeti Caps, bivši igrač Fnatica. 

>Vrijeme je da na gamere počnete gledati drugačije

Capsov prelazak iz Fnatica u G2 Esports jedan je od najvećih u ovom prijelaznom roku. Perkz će tako mid lane, koji naziva svojim kraljevstvom, prepustiti Capsu, a on će igrati na bot laneu sa Slovencem Mikyxem. Martin "Wunder" Hansen bi trebao ostati na topu, dok će u džungli i dalje igrati Marcin "Jankos" Jankowski. Nova petorka G2 Esportsa je s Capsom dobila još jednog igrača koji može prelomiti mečeve, što bi trebalo rasteretiti Perkza. Međutim, Perkz je napravio najveću promjenu u karijeri i preostaje nam vidjeti kako će se snaći u novoj ulozi i to u paru sa slovenskim igračem. 

Caps je proglašen najboljim igračem ljetnog dijela europskog LCS-a, a za tu titulu je tijekom sezone u više navrata nadigrao upravo Perkza. Mladi Caps nakon dvije godine u Fnaticu smatra da u toj ekipi ne može ostvariti maksimalni potencijal pa će to pokušati učiniti uz Perkza u G2 Esportsu. O tome kako će igrati novi G2 Esports zasad možemo samo nagađati, puno toga će ovisiti u kojem smjeru će se balansirati igra i kako će izgledati nova meta. Perkzu će na botu društvo praviti Mikyx, 20-godišnji Slovenac koji je dosad igrao u Splyceu i Misfits Gamingu. Zasad je bez većih rezultata, ali ima iskustvo igranja u LCS-u te dobro poznaje svoje nove suigrače. Prema dostupnim  informacijama Toni "Sacre" Sabalić više nije zamjena za G2 Esports, ugovor s timom istekao mu je 19. studenoga. 

Capsa će u Fnaticu zamijeniti Tim "Nemesis" Lipovšek, još jedan slovenski igrač koji će uz Martina "Rekklesa" Larssona pokušati nastaviti dominaciju Fnatica u Europi. Promjenom pozicije Perkza napokon ćemo moći gledati direktne okršaje dviju najvećih zvijezda u europskom League of Legendsu, Perkz protiv Rekklesa. Nova sezona League of Legends European Championshipa počinje sredinom siječnja.

Pročitajte više