Pet godina je igrao za Osijek, a sad je potpisao za hrvatskog trećeligaša

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

UKRAJINSKI nogometaš i bivši igrač Osijeka Dmitro Lopa (34) prešao je u hrvatskog trećeligaša Mladost iz Ždralova, objavio je klub na svojim službenim stranicama. Lopa u Ždralove stiže nakon što je godinu dana bio slobodan igrač, a zadnji angažman imao je u ukrajinskom VPK-Agru.

Lopa: Hrvatska je moj drugi dom!

"Imao sam dvije ponude, ali kada mi je ponuđena ova momčad, nisam dugo razmišljao. Između ostalog, Hrvatska je moj drugi dom! U klubu vlada sjajna atmosfera, svi od reda su sami profesionalci i jako sam zadovoljan što sam postao dio ove ekipe. Kada krene prvenstvo, naš cilj se zna, a to je prva liga, ništa drugo. Na svakoj utakmici moramo dati sve od sebe i to očekujem od momčadi", rekao je Lopa pa dodao:

"Navijačima želim reći da nam treba njihova podrška. Dođite i podržite nas na utakmicama. Ja ću uvijek davati sve od sebe za zacrtani cilj i ulazak u prvu ligu. Zajedno to možemo. Vidimo se na utakmicama!"

Lopa je veznjak koji je od 2016. do 2021. godine igrao za Osijek. U tom je periodu skupio 128 nastupa te ostvario učinak od 18 golova i 13 asistencija. Najbolji je bio u sezoni 2016./2017., kada je u 21 utakmici zabio osam golova i pet puta asistirao. Sa Ždralovima će pokušati izboriti ulazak u SuperSport Prvu NL.

 

Pročitajte više