Pet utakmica koje ne smijete propustiti na Euru

Foto: Getty Images / Guliver Images

JUČER su izvučene sve skupine za Euro 2016. u Francuskoj, a kuglice su odabrale puno zanimljivih dvoboja. Donosimo vam pet najzanimljivih utakmica koje ćete morati pogledati.

Francuska - Rumunjska

Prva utakmica prvenstva se uvijek mora pogledati. U petak, 10.6. Francuzi otvaraju protiv Rumunjske u St.Denisu. Francuzi će biti veliki favoriti i sve osim pobjede domaćina bilo bi iznenađenje.

Turska - Hrvatska

Prvi nastup hrvatske reprezentacije na prvenstvu. Ovo će biti velika utakmica jer je prilika da se osveti Turskoj za bolan poraz u četvrtfinalu Eura 2008.

Engleska - Wales

Utakmica britanskih država zasigurno će biti nabijena intezitetom i emocijama. Prilika Garethu Baleu da pokvari natjecanje državi koja ga je lansirala u orbitu (Tottenham= prije nego što je otišao u Real Madrid danas. Englezi su bili neporaženi u kvalifikacijama i uvjerljivo su uzeli prvo mjesto.

Italija - Švedska

Ova utakmica bi mogla odlučiti o prolasku u drugi dio natjecanja. Uz Italiju i Švedsku tu je Belgija u skupini, a Irska je smatrana kao autsajder. Uostalom, Talijani i Šveđani su imali odličnih međusobnih susreta i u prošlosti, a posebno se pamti onaj iz 2004. Tada je Ibrahimović zabio fenomenalan gol petom, a utakmica je završila 1:1. Taj rezultat je bio ključan jer su posljednjoj utakmici Danci i Šveđani odigrali 2:2, a to je bio jedini ishod s kojim su te dvije reprezentacije išle dalje umjesto Italije koja je ispala.

Hrvatska - Španjolska

Kao i prije četiri godine, sudbinu hrvatske reprezentacije na Euru bi mogla odlučivati utakmica protiv Španjolske. Tada je Hrvatskoj bila potrebna pobjeda ili kiks Italije protiv Irske. Italija je pobijedila 2:0, Hrvatska je izgubila 1:0 i tako ispala iz natjecanja. Mnogi se još sjećaju one Rakitićeve stopostotne prilike u drugom poluvremenu kojom je mogao tada dovesti Hrvatsku u vodstvo.

Pročitajte više