Petarda eksplodirala u blizini golmana: "To nisu navijači, nego idioti"

Foto: Screenshot

SJEĆATE se nemilog događaja Georga Kocha, bivšeg golmana Dinama, u čijoj je blizini eksplodirala petarda dok je branio za Rapid iz Beča, zbog čega je na kraju morao završiti karijeru jer je imao problema sa sluhom?

"Još mi pišti u uhu i osjećam pritisak. Na pregledu kod liječnika ustanovljeno je da imam problema s ravnotežom i da se naginjem na desnu stranu. Ako se to ne riješi, morat ću prekinuti nogometnu karijeru", rekao je tada Koch, koji je bio pet minuta bez svijesti.

Nešto slično je nakon toliko godina doživio čuvar mreže St. Mirrena Vaclav Hladky. Celtic je u gostima svladao St. Mirren 2:0 golovima Weaha u 15. i Christieja u 85. minuti, a nakon drugog gola navijači škotskog prvaka krenuli su divljati. U teren je bačena petarda koja je eksplodirala u blizini golmana domaće momčadi, koji se odmah nakon toga požalio na probleme sa sluhom. Tu situaciju pogledajte OVDJE

Zbog svega toga Celtic sigurno čeka teška kazna.

"Razočaran sam, potpuno krivi tajming naših navijača. Mogli su ozbiljno ozlijediti golmana, pa sluh mu je mogao stradati", šokirano je poručio svojim navijačima Christie.

Javio se i legendarni napadač Celtica Chris Sutton, koji je osudio ponašanje gostujućih pristalica.

"Idioti, to nisu pravi Celticovi navijači. Nemam pojma zašto oni misle da je takav dekor utakmici potreban", naglasio je. 

Pročitajte više