hnl europa

Petković čudesno ponovio velemajstorski penal Prosinečkog i to na isti dan

Screenshot: Youtube

POVIJEST se čudesno ponovila. Točnije, Bruno Petković ju je ponovio reprizom velemajstorskog penala koji je 1997. godine izveo Robert Prosinečki. I to na isti način i dan kao i Petković 24 godine kasnije te također na europskoj utakmici Dinama. 

Petković je 30. rujna 2021. u drugom kolu skupine Europa lige na utakmici Genk - Dinamo (0:3) rutinski realizirao penal i pritom izludio golmana Maartena Vandevoordta koji je prerano krenuo u desnu stranu. Petković je loptu plasirao u gol ni pola metra od njega. No Vandevoordt nije stigao prebaciti težinu na drugu nogu, izgubio je ravnotežu i doslovno skoro pao na glavu. Petković je zatim iz drugog penala postavio konačan rezultat. 

 ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PETKOVIĆEV PENAL

Prosinečki je 30. rujna 1997. na uzvratu prvog kola Kupa UEFA, utakmici Grasshopper - Dinamo (0:5), pritom suparničkom braniču Borisu Smiljaniću napravio navlas isto što i Petković golmanu Genka 24 godine kasnije. Na golu švicarskog kluba nije bio golman Pascal Zuberbühler jer je kao zadnji čovjek skrivio penal te zbog toga dobio crveni karton. Grasshopper je prethodno bio napravio sve tri zamjene pa je golmana morao glumiti netko od igrača. Ovdje nije kraj koincidencijama. Prosinečki je zatim iz drugog penala postavio konačan rezultat.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PENAL PROSINEČKOG

Pročitajte više