Petković: Možda je bolje da nisam prvi napadač Hrvatske

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ (29) govorio je o napadačkoj konkurenciji u hrvatskoj reprezentaciji. "Ima jako puno vremena do Europskog prvenstva, Ante Budimir igra jako dobro, Andrej Kramarić uvijek konkurira za tu poziciju. Forma se može promijeniti kroz par utakmica. Mogu i ja bolje, mogu i konkurenti bolje.

Ima mladih koji dolaze. Nekad više minuta u momčadi pomogne, osjećaš samopouzdanje, ekipa te više osjeti. Mislim da je dobro što imamo zdravu konkurenciju napadača koji se dižu u formi, drago mi je da nikome mjesto nije zacementirano", rekao je Petković u intervjuu za Nacional.

"Ako igraš dobro, onda ćeš i igrati, a ne da se govori da su Petković, Budimir ili Kramarić trenutno prvi. Svatko može izboriti svoje mjesto na temelju svojih igara, treninzima i dizanjima u formi. To je najzdraviji oblik konkurencije. Tome treba težiti. Možda je bolje da nisam prva špica", rekao je Petković i dodao da se time ne zamara.

Dalić za turnir u Abu Dhabiju od napadača pozvao Petkovića, Kramarića i Budimira

Podsjetimo, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za turnir W Cup u Abu Dhabiju. Hrvatska će polufinale turnira igrati protiv Tunisa 22. ožujka, dok će se u drugom polufinalu sastati Egipat i Novi Zeland.

Dalić je za ovu akciju pozvao 25 igrača. Od čistih centarfora na popisu su Petković, Andrej Kramarić (32) i Ante Budimir (32), a tu su i krilni napadači Ivan Perišić i Marko Pjaca.

Grafika: Sofascore

Petković je ove sezone upisao 29 nastupa, 14 golova i sedam asistencija za Dinamo. Kramarić je u Hoffenheimu odradio 21 utakmicu i u njima zabio deset te asistirao za jedan gol. U najboljoj formi je Budimir, koji je kao zvijezda Osasune postigao 15 pogodaka u 32 nastupa i time dijeli treće mjesto najboljih strijelaca La Lige.

Što se tiče dosadašnjih nastupa za Hrvatsku, Petković je zabio deset golova u 34 utakmice, Kramarić 27 golova u 89 utakmica, a Budimir dva gola u 19 utakmica.

Hrvatska će na Euru igrati sa Španjolskom, Italijom i Albanijom

Hrvatsku u lipnju i srpnju očekuje nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Njemačkoj. Dalićevi izabranici smješteni su u skupinu B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom, a prije natjecanja odigrat će još prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom (3. lipnja u Rijeci) i Portugalom (8. lipnja u Lisabonu).

Pročitajte više