Petković: Perišić puno priča i luduje. Zvali su ga koka

Foto: EPA

BRUNO PETKOVIĆ (29) je prvi gost nove sezone emisije Knjaz kod Vatrenih Roberta Knjaza. Emisija se emitira uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj, a popularni voditelj će u svakoj epizodi posjetiti nekog nogometaša hrvatske reprezentacije i kroz šaljiv koncept ispričati njihovu priču. Knjaz mu je u jednom trenutku rekao nekoliko životinja, a Petković je svaku od njih trebao usporediti s nekim reprezentativcem. Najduže je pričao o Perišiću.

"Pijetao je Ivan Perišić. Zvali su ga koka. Uvijek trči i luduje. I puno priča. Jako puno priča. Uvijek je u tu u pozitivnom smislu, savjetima o pozicioniranju. Dosta nas bodri i ohrabruje", rekao je Petković, dok je za Livakovića i Vidu dodao: "Vida je delfin, često ide u klizeći start, i na treningu ide dosta čvrsto. Orao je Livaković, raširi krila, obrani nešto..."

Za Budimira je rekao da je žirafa jer je visok i dobro igra glavom, Pašalić je puma jer se uvijek šulja i zabije gol, dok je za sebe rekao da je vuk jer su oni u čoporu, a on je vrlo društvena osoba. Interesantna je bila i usporedba kapetana. "Lav je Luka Modrić. On je kralj, kapetan. riče na sve kad izgubimo, na suce, na nas, na protivnike", poručio je Dinamov napadač.

Pričao i o Hajduku

Podsjetimo, Petković je ispričao i kako je kao dječak mogao završiti u Hajduku. "Na granici smo u Metkoviću, Dinamo ima dosta simpatizera u Hercegovini. U mojoj obitelji svi su bili hajdukovci. Mali Bruno bio je hajdukovac dok se s 12 godina nije razočarao u Hajduk. Tad sam rekao da nikad neću obući dres Hajduka!

Bili smo prvaci Dubrovačko-neretvanske županije, zabio sam dva gola Hajduku i bio najbolji na turniru", rekao je Petković pa dodao: "Neki ljudi su kontaktirali mog oca i tražili su neki mali poguranac da dođem u Hajduk. Koliki novac? Nije mi otac rekao. Tada sam kao dijete sam sebi rekao da neću nikad doći u Hajduk. Kad sam došao u Dinamo, primili su me otvorenih ruku i odlučio sam ostati."

Pročitajte više