Petkovića prati Manchester United. Gledali su ga uživo u Zagrebu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO će ovog ljeta morati prodati neke igrače kako bi zadržao financijsku stabilnost, a najskuplji eksponat u Maksimiru svakako je Martin Baturina. U Dinamu se nadaju da će za njega dobiti između 15 i 20 milijuna eura, ali moglo bi biti još velikih transfera.

Kako doznajemo, Manchester United je zainteresiran za Brunu Petkovića (29). Zvuči kao megasenzacija, ali skauti engleskog velikana bili su ovih dana u Maksimiru i uživo gledali Dinamova kapetana. Pretpostavljalo se da dolaze gledati Baturinu, no prva meta bio im je upravo Petković, kojemu je ovo jedna od najboljih sezona u Dinamu.

Sa sedam golova je do jučer dijelio prvo mjesto ljestvice strijelaca KL-a s Eranom Zahavijem iz Maccabija, ali je on zabio gol i prestigao Petkovića. No, osim sjajnih brojki u Konferencijskoj ligi, Petković je odličan i u prvenstvu. Ove sezone je u svim natjecanjima zabio 16 golova uz sedam asistencija i bez njega je Dinamo bio potpuno nemoćan.

Izvor: SofaScore

Još nema nikakvog službenoga kontakta

Zasad nema nikakvih drugih službenih kontakata između Uniteda i Dinama niti su predstavnici engleskoga kluba poslali bilo kakav upit ili ponudu. Petković je jedan od igrača koje prate, a primamljiva im je sigurno i cijena. 

Dinamo je ljetos odbio pet milijuna eura od Trabzonspora. U Unitedu znaju da bi sličnog igrača iz neke jače lige, a osobito engleske lige, platili drastično više. Dinamo bi Petkovića pustio za između pet i deset milijuna eura i ne bi mogao puno čekati budući da mu ugovor istječe na ljeto 2025. godine.

Igrat će se i Europsko prvenstvo. Ako na njemu Petković odigra važnu ulogu za hrvatsku reprezentaciju, cijena bi mu mogla skočiti. U tom slučaju bilo bi sigurno još zainteresiranih klubova osim Uniteda.

Izvor: SofaScore

Pročitajte više