PFL kupio Bellator. "Ovo mijenja sve u MMA svijetu"

Foto: Profimedia

MMA organizacija PFL kupila je Bellator. To je veliki poslovni potez PFL-a koji postaje sve veća konkurencija UFC-u, najvećoj promociji u mješovitom borilačkom sportu. 

"U prvih pet godina naša je misija bila postati tvrtka broj dva u MMA sportu i to smo postigli, a sada smo postavili novi cilj - postati ko-lider", poručio je predsjednik PFL-a Donn Davis.

"Ovo potpuno mijenja MMA krajolik preko noći. Vi zapravo stavljate dvije tvrtke broj dva da stvore ko-lidera. Kombinirani popis PFL-a i Bellatora sada ima 30 posto svojih boraca koji su rangirani među 25 najboljih na svijetu prema Fight Matrixu. To je jednako onome što UFC ima."

U kolovozu je manjinski udio u PFL-u za 100 milijuna dolara kupio saudijski SRJ Sports Investments i sigurno je ta financijska injekcija pomogla u kupovini Bellatora.

Prvi plan PFL-a je u 2024. godini organizirati sedam borbi trenutnih Bellatorovih i PFL-ovih prvaka. U Bellatoru su prvaci borci poput Usmana Nurmagomedova, Ryana Badera, Jaroslava Amosova i Vadima Nemkova, a u PFL-u su najveće zvijezde Francis Ngannou i Jake Paul.

Pročitajte više