Piksi o debaklu u Moskvi: Što je slijedilo tamo... Pa neću brinuti zbog utakmice!

Foto: Profimedia

SRBIJA je očajnom igrom i rezultatom završila gostovanje kod Rusije. Izgubila je 4:0, a izbornik Dragan Stojković Piksi pod velikim je kritikama srpske javnosti jer do Eura je manje od tri mjeseca, a Srbija je izvukla tešku grupu s Engleskom, Danskom i Slovenijom.

"Sve je u redu, nismo razočarani poslije poraza u Rusiji"

Pred današnju prijateljsku utakmicu kod Cipra, srpski izbornik se obratio novinarima: "Sve je u redu, nismo razočarani poslije poraza u Rusiji. Nikad nije dobro kad izgubite, poslije povratka u Beograd imali smo ozbiljan sastanak, s jasnom porukom igračima. Vjerujem da su je dobro primili i reagirali. Očekujem i konkretnu reakciju! Revolt i maksimalnu ozbiljnost."

Najavio je velike promjene: "Promijenit ćemo kompletnu obranu, nema dileme. Probat ćemo u sistemu, na kojem smo radili prethodnih danima, ostaviti bolji dojam. Vidimo ovu utakmicu kao priliku za rehabilitaciju za poraz od prije nekoliko dana. Očekujem da igrači shvate obaveze i odrade dobar posao na terenu. Bitno nam je samopouzdanje." 

Poručio je da poraz od Rusije ne treba brinuti navijače: "Moramo biti pošteni i reći da na toj utakmici nije igrala prva postava reprezentacije. Želio sam vidjeti kvalitete pojedinaca, kako funkcionira sustav s četvoricom u obrani. Pretpostavljam da su ljudi razočarani, pritisak postoji, ali važno je da radite. Hoću na Cipru vidjeti revolt, reakciju kakva treba biti, ali nisam opterećen rezultatom. Hoću vidjeti agresivnost i reakciju dostojnu reputacije momčadi."

Poruka kritičarima

Povezao je utakmicu u Moskvi s terorističkim napadom koji je slijedio tamo: "Vidjeli ste što se desilo poslije tog meča u Moskvi, uhvatili smo posljednji vlak. Poslije svega, sad mi moramo lupati glavu zbog jedne utakmice! Ovaj termin u ožujku nam ništa ne znači, ispratili smo sve utakmice. Engleze, Dance… Nikoga se ne plašimo, ne lete ni Englezi."

Za kraj je poručio kritičarima: "Neću ulaziti u polemike. Volio bih samo da mi kažu koji sistem, ako je to već tema, pobjeđuje! Ali da mi jamče pobjede s njim! Naučen sam da pratim instinkt, kao što sam radio i do sada. Kritiziraju i imaju pravo na to, ali moj posao je da donosim odluke."

Pročitajte više