Piksi otkrio kako je Srbija ostala bez wonderkida: Dvije godine smo sve pokušavali...

Foto: Profimedia

ALEKSANDAR PAVLOVIĆ, mladi (19) defenzivni veznjak Bayerna, briljira ove sezone u Bayernu. Označen je kao igrač koji će iduće desetljeće biti nositelj njemačkog velikana. Uostalom, kako Pavlović igra za Bayern, najbolje dokazuje to da klub zbog njega prodaje legendu Joshuu Kimmicha.

Pavlović je posljednjih tjedana bio u središtu pažnje zbog još jednog razloga. Za njega su se žestoko borile Njemačka i Srbija, a obje strane imale su svoje adute. Mladić je rođen u Münchenu te igra za mladu reprezentaciju Njemačke, ali mu je otac Srbin. Delegacija Nogometnog saveza Srbije prije dva tjedna provela je vikend u Münchenu, gdje je posjetila igračeve roditelje te ih uvjeravala da njihov sin treba odabrati seniorsku reprezentaciju domovine majke i oca. Pavlović je tada objavio da će nakon Eura odabrati za koju će seniorsku reprezentaciju igrati. 

Pavlović: U mojim prsima kucaju dva srca, majka mi je Njemica, a otac Srbin

Međutim, prelomio je tjedan dana kasnije i to je ovako objasnio: "Jako sam sretan što sam pozvan u njemačku reprezentaciju. Moj plan je bio da odlučim između Srbije i Njemačke tek nakon Eura, ali sam ipak odluku morao donijeti odmah. Zahvalio bih se Srbiji koja je uložila puno truda u mene. U mojim prsima kucaju dva srca, majka mi je Njemica, a otac Srbin. Tako da nisam donio odluku protiv Srbije, već za Njemačku. Rođen sam i odrastao u Münchenu, cijelu sam nogometnu karijeru proveo u Bayernu i veselim se utakmicama s Njemačkom."

Piksi: Dvije godine smo pokušavali

Sada se oglasio i izbornik Srbije. Dragan Stojković Piksi komentirao je poraz Srbije u velikom duelu s Njemačkom za Pavlovića: "Dvije godine smo ga imali na popisu. Napravili smo sve da ga dovedemo. Zadnja tri mjeseca bili smo u stalnom kontaktu s njegovom obitelji, zatim i s njegovim agentom, a na kraju i sa samim Aleksandrom. Mislim da je odlučio veliki pritisak na Njemački savez i izbornika Juliana Nagelsmanna, koji ga je morao pozvati kada su Nijemci vidjeli da se Srbija ne šali i da ga jako želi. Ljudi u Srbiji ne bi trebali biti ljuti. Ne možemo reći da smo ga izgubili jer nikada nije igrao za naše mlade reprezentacije. Njegova je odluka takva kakva je. Moram je poštovati i poželjeti mu sve najbolje."

Pročitajte više