novak đoković

Pilić za Index: Đoković je pogriješio, ali zašto nitko ne priča o Nadalu?!

Foto: Epa

LEGENDARNI Nikola Pilić za Index je komentirao presudu australskog suda koja je dala za pravo Novaku Đokoviću u slučaju Đoković vs Australija.

"Čitavo vrijeme su neki naši mediji pričali o pobjedi pravne države. To nije bila pravna država. Stajali su na krivoj strani ceste. Čestitam Novaku što je sve izdržao i sudu da je dao pravičnu presudu", rekao nam je Pilić.

U javnost je dospio Đokovićev pozitivan test na koronavirus koji je dobio 16. prosinca u 20:19 sati. Već idućeg dana srpski je tenisač  snimljen u društvu mnoštva djece kojoj je dijelio pehare, a na fotografijama se vidi da ne drži distancu i ne nosi masku, a dan ranije saznao je da je zaražen.

Nakon što je objavljena ova vijest, reagirao je i L'Equipe, koji je objavio fotografiju Đokovića u svojoj redakciji u kojoj je Srbin bio 18. prosinca na snimanju jednog editoriala, a tom prilikom nikome nije rekao da je pozitivan.

Pilića smo pitali za komentar.

"To je istina, ali bilo je to sasvim minimalno. Međutim, to mu nije trebalo."

''Novaku to nije trebalo, ali što je s Nadalom?''

Đoković je bio i glavni akter turnira u Zadru u ljeto 2020. kad je stigao pozitivan, a par dana ranije bio je na košarkaškoj utakmici.

"Vjerujte mi, tada nije znao da je pozitivan. Priznao mi je to. To je sve Dimitrov lagao. Međutim, pustimo za trenutak Đokovića. Što je s Nadalom? On je 20. prosinca bio zaražen, a već 31. je stigao u Australiju premda je morao biti u izolaciji najmanje 14 dana. Zašto se o tome ne priča?" rekao nam je Pilić.

Pročitajte više