Pinter: Croatia je klub lijenčina, njemački trećeligaši imaju uvjete bolje nego Dinamo



PRIJE konačnog odlaska s klupe Croatije Sesveta trener Adolf Pinter kritizirao je klupske dužnosnike na čelu sa Zvonkom Zubakom te istaknuo kako je HNL katastrofalna liga.

U razgovoru za SN Pinter je rekao kako ga je Zorislav Srebrić upozorio da preuzima klub koji ne isplaćuje svoje radnike redovito. Naglasio je kako mu je neizmjerno žao što se prihvatio posla u Sesvetama te da je primijetio kako se u klubu ništa ne radi.

"Zubak mi je obećao pojačanja, no nismo doveli niti jednog igrača. Moj izbor za trenera vratara dolazio je dvaput iz Austrije, no on mi je rekao kako se sutra iz Australije vraća Željko Stinčić, koji trenira vratare. To se potom pretvorilo u nekoliko dana prije prvenstva. Zubak je dužan svima, hotelima gdje sam spavao u Zagrebu i onima u Austriji gdje smo bili na pripremama", rekao je Pinter.

Novog trenera Gorana Jerković nazvao je najlijenijim čovjekom na svijetu te dodao kako je bio na mnogo mjesta na svijetu, ali takav klub nije vidio.

"Kad sam dolazio, znao sam da postoje dugovi, no nisam znao da je situacija toliko loša. Jedino mi je žao zbog momčadi iako su vezni i napadački red preslabi za bilo koju ligu."

Na kraju Pintar je loše iskustvo iz Hrvatske komentirao i kroz HNL.

"Ovo s profesionalnim nogometom nema veze. Svaki trećeligaš u Njemačkoj ima bolje uvjete nego Dinamo, vidio sam im svlačionicu, ona je katastrofalna", zaključio je Pinter nakon kratkog boravka u HNL-u.

Pročitajte više