JUVENTUS

Pirlo mijenja cijeli Juventusov plan. Dovodi svog miljenika i otpisuje devetoricu

Foto: EPA

JUVENTUSOVO postavljanje Andree Pirla za trenera znači i promjenu transferne strategije, smatraju talijanski mediji.

Igrači koje je htio jučer smijenjeni Maurizio Sarri sada nisu prioritet. Prije svih to je bio Chelseajev veznjak Jorginho, na kojem je Sarri htio temeljiti igru novog Juventusa, baš kao u Napoliju i Chelseaju, gdje mu je naturalizirani Talijan bio mozak veznog reda.

Iako je Juventus već mjesecima njuškao oko Jorginha i imao ga velike šanse dovesti ovoga ljeta, od toga ne bi trebalo biti ništa jer Pirlo ima svoje preferencije.

Sandro Tonali je najveća Pirlova želja

Riječ je o Bresciinom Sandru Tonaliju, 20-godišnjem veznjaku s kojim je Inter već dugo vremena u odmaklim pregovorima, ali Brescia, koja je od sljedeće sezone opet drugoligaš, traži 40 milijuna eura pa se milanski klub nećka.

Tonalija Talijani smatraju modernim hibridom Gennara Gattusa i Andree Pirla, a konstitucijom i frizurom neodoljivo podsjeća na Juventusovog trenera. Ovaj mladić ima već tri nastupa za Italiju i smatra ga se nositeljem reprezentacije u budućnosti, što zna i Pirlo, koji ga što prije želi vidjeti u Juventusu i povjeriti mu ključeve veznog reda.

VIDEO: Andrea Pirlo

Juventus cilja i na Manuela Locatellija iz Sassuola, koji mu je dugo vremena želja, kao i na Rominog talenta Nicola Zaniola, igrača koji od malih nogu navija za Juventus i vidi se u njegovom dresu jednoga dana.

Devetorica na transfer-listi

Želja za napad bio je Poljak Arkadiusz Milik, koji ulazi u posljednju godinu ugovora i Juventus je bio nadomak tog transfera po sniženoj cijeni, no dolaskom Pirla mijenja se fokus pa otpada iz konkurencije.

Za napad Pirlo cilja Edina Džeku, Alexandrea Lacezzetea i Raula Jimeneza, no prvo se mora utvrditi što je s Gonzalom Higuainom, o kojem su sve glasnije priče da će napustiti Juventus.

Pirlo će vrlo vjerojatno ostati bez usluga devetorice igrača.

Sami Khedira, Blaise Matuidi, Douglas Costa, Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, Mattia De Sciglio, Alex Sandro, Daniele Rugani i Danilo su već na transfer-listi i traže im se novi klubovi.

Zasad je sigurno da se u Juventus s posudba vraćaju Luca Pellegrini, Dejan Kuluševski i Marko Pjaca, s tim da će prva dvojica dobiti šansu u prvoj momčadi.

Pjacin status je nepoznat, a pored nabrojanih, Juventus je osigurao dovođenje Arthura Mela iz Barcelone, dok će u suprotnom smjeru Miralem Pjanić.

Pročitajte više