PRIMEIRA

Pirlo se vraća na klupu, preuzima portugalskog velikana?

Foto: Alberto Lingri/LaPresse via AP/Guliver

SVAĐU s igračima, ali između ostaloga i poraz u domaćem kupu od Porta (0:3) dosadašnji trener Benfice Jorge Jesus je platio odlaskom iz lisabonskog kluba. Iskusni 67-godišnji strateg tako je drugi put u trenerskoj karijeri napustio Benficu koju je ostavio na trećem mjestu ljestvice, ali i u osmini finala Lige prvaka.

Rui Costa, predsjednik Benfice i legendarni bivši portugalski reprezentativac, privremeno je na trenersko mjesto postavio Nelsona Verissima, dosadašnjeg pomoćnika, koji će imati vruću premijeru na toj dužnosti, a to je ligaško gostovanje kod Porta 30. prosinca.

Uspostavljeni kontakti

No, istovremeno Benfica traži i dugoročnije rješenje, a po navodima nekih portugalskih i talijanskih medija, jedan je od glavnih kandidata, barem u ovom trenutku, 42-godišnji Andrea Pirlo. Od nogometa se Pirlo oprostio 2017. godine, a kao trener je radio jedino u Juventusu u kojem mu je pomoćni trener bio Igor Tudor.

Kontakt između Rui Coste i Pirla, kako navode isti mediji, već postoji, a ta su dvojica nekadašnjih nogometaša zajedno igrala u Milanu u kojem su osvojili i Ligu prvaka.

Pročitajte više