Pismo iz Njemačke: Nacionalni stadion je sramota za Hrvatsku

U REDAKCIJU Indexa stiglo je pismo iz Njemačke, više nekakva žalopojka vjernih navijača hrvatske reprezentacije koji su s nevjericom napustili maksimirske tribine nakon nedavnog remija s Ukrajinom.

Stanje i uvjeti na Maksimiru upravo su ih zgrozili i ne mogu vjerovati da Fifa dozvoljava da se na jednom takvom mjestu igra nogomet. Da pojasnimo, radi se o njemačkim državljanima koji rado prate utakmice hrvatske reprezentacije i hrvatskih klubova.

"Kada smo došli 6. lipnja u Zagreb isprva smo bili oduševljeni ljudima i gradom i odmah smo shvatili koliko su Hrvati zaluđeni nogometom. Međutim, svi ti dojmovi pali su u vodu nakon što smo vidjeli Maksimir i boravili na njemu. Za početak ulaz na Maksimir je nevjerojatno loše organiziran pa smo tako put od 100 metara prelazili punih sat vremena. Naime, postoje samo dva ulaza na glavnu tribinu. Mračnim hodnikom popeli smo se tribinu, gdje smo uvidjeli da sjedala uopće nemaju brojeva tako da o rezervaciji mjesta možeš samo sanjati, dok je veliki broj njih čak i potrgano", stoji u pismu.

"Najgore od svega je to što ne postoje sanitarni objekti, samo nekoliko mobilnih toaletnih kabina na tisuće i tisuće ljudi. Slijedom toga veliki broj ljudi urinirao je po hodnicima pa je smrad samo nekoliko metara od šanka gdje se poslužuje piće bio neizdrživ. Na koncu možemo reći da je nacionalni stadion sramota za Hrvatsku. Iako su nas na to upozoravali i prije dolaska, ovako nešto nismo ni sanjali. Pravo je čudo da Fifa ikome dozvoljava da igra na ovakvom nečem. Maksimirski stadion nikakva je reklama hrvatskom nogometu, a kamoli turizmu", ističu na kraju pisma Michael i Bernhard Marius.

V.B.
Foto: Index

Pročitajte više