Červar i Goluža prvi kandidati za klupu Hrvatske, pitali smo ih jesu li spremni

Foto: Getty Images / Guliver image 

ŽELJKO BABIĆ je bivši, uvjeravaju nas izvori blisku vrh HRS-a. U utorak, na sjednici Upravnog odbora Saveza trebao bi biti razriješen dužnosti izbornika rukometne reprezentacije, a s njim će ceh platiti Ivano Balić, koordinator muškog rukometa i Petar Metličić, Babićev pomoćnik.

Iako je Balić doveo Babića na klupu Hrvatske, njihovi odnosi su narušeni. Rukometni savez nije prihvatio Babićevu ostavku nakon neuspjeha u Riju, ali čini da su time samo htjeli sačuvati Balića i pozitivnu sliku u javnosti. Znaju li igrači uopće koga trebaju slušati? Balića koji je njihov idol, ili Babića koji je sa svakom sljedećom utakmicom bio - bivši? 

Umorni od klanova? 

Problemi su se gurali pod tepih, a isplivali su čim se ukazala prva konkretna prigoda. Klanovi, zatrovana atmosfera i zbunjeni igrači - to je danas slika hrvatske rukometne reprezentacije.

Profitirat će oni koji čekaju u redu. Izvori tvrde - prvi favorit je Lino Červar, čovjek koji je s Hrvatskom osvojio olimpijsko i svjetsko zlato. U kombinaciji za klupu je i Slavko Goluža koji bi prema projekcijama opet bio Červarov pomoćnik.

"Nemojte me to pitati. Rane su još svježe. Treba dobro analizirati učinjeno i onda sjesti i pametno odlučiti. Za godinu dana je Europsko prvenstvo u Hrvatskoj i moramo sve napraviti da momčad bude maksimalno spremna. Ne bih zaista više govorio o poziciji izbornika jer mislim da nije korektno o tome raspravljati a da turnir još nije ni završio", korektno nam je odgovorio Lino na upit sprema li se već na razgovor s čelnicima HRS-a.

Slavka Golužu dobili smo baš u trenutku kada se penjao na Eiffelov toranj.

''Molim? Lino i ja u tandemu izbornici? Pojma nemam. Svatko piše danas što želi. To vam je valjda demokracija. Ne znam ništa o tome, a s Linom se nisam čuo valjda dvije godine", kazao je bivši hrvatski izbornik. 

Pročitajte više