VIDEO IZ OMIŠA

Pitali smo Dalmatince što misle o povratku reprezentacije u Split

Foto i video: S.P,D.R.

ČETIRI godine nakon sabotaže svastikom na Poljudu hrvatska reprezentacija odigrala je utakmicu u Dalmaciji. 

Inicijator je bio Ivan Perišić, koji je prve korake napravio na stadionu Anđelko Marušić Ferata, a danas je ondje istrčao kao svjetski doprvak i zvijezda Serie A. Hrvatska je zaigrala protiv NK Omiša i uveličala lokalnom klubu stoti rođendan, pred više od pet tisuća gledatelja na tribinama, stotinjak na balkonima okolnih zgrada i nekoliko navijača u boljoj formi, koji su se popeli na kamenu stijenu povrh grada i raširili hrvatsku zastavu. Omiš je primio pet komada, ali prema njihovom izračunu konačni rezultat bio je 4:1. Perišić je, kažu, zabio za Omiš.

Dugo nakon utakmice igrači i izbornik Zlatko Dalić potpisivali su dresove, majice, lopte, bilježnice i sve što su im navijači gurali u ruke. Jedan uzbuđeni otac prebacio je bebu preko ograde, da se potpišu gdje god nađu mjesta. Nakon policijske opsade zbog straha od nereda i pretraživanja školskih torbi jučer na treningu, gradić na Cetini danas je doživio čistu ekstazu zbog nogometne reprezentacije.

Bila je to generalna proba za povratak reprezentacije u Split. Poljud želi ugostiti Mađarsku u listopadu, a to će ipak biti puno zahtjevnija akcija za HNS, policiju, navijače i Hajduk.

Kakva klima u Dalmaciji vlada oko Dalićeve reprezentacije i što navijači u Omišu misle o sukobu Splita i HNS-a, pogledajte u videu Index Sporta.

Pročitajte više