hnl

Pitali smo HNS zašto se dogodio debakl s prijenosom utakmica Kupa. Evo odgovora

Foto: Pixell/Ivo Čagalj

U UTORAK i srijedu odigrane su četiri utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. U utorak je Gorica nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke izbacila Istru, dok je Hajduk s 6:3 pregazio Lokomotivu u Kranjčevićevoj. Idući dan je Osijek poslije boljeg izvođenja penala prošao Slaven Belupo, a Rijeka je na Maksimiru s 3:1 izbacila Dinamo.

Sve četiri utakmice bile su na programu HNTV-a, ali i u utorak i u srijedu došlo je do situacije da su se obje utakmice preklopile te gledatelji nisu mogli u cijelosti pogledati sve utakmice. U oba dana prve su utakmice počele u 16 sati, a druge u 18:30.

Zbog penala u utorak i srijedu gledatelji nisu mogli gledati početke utakmica Hajduka i Dinama

Kako su Gorica i Istra igrale produžetke, a onda su i izvodile penale, prijenos iz Kranjčevićeve je kasnio tako da su gledatelji pred malim ekranima bili zakinuti za početak utakmice između Hajduka i Lokomotive. Ista se situacija dogodila u srijedu kad se HNTV zbog penala na utakmici Osijek - Slaven uključio kad je utakmica već bila u tijeku.

Kako se radilo o utakmicama Kupa, u kojima su produžeci i penali mogući, pitali smo HNS zbog čega se o tome nije vodilo računa kad su dogovarali satnice za te utakmice i zašto se nije vodilo računa da će zbog toga gledatelji biti zakinuti. Stigao nam je odgovor.

''Satnica utakmica četvrtfinala Hrvatskog kupa određena je prema prijedlogu i u prema ugovoru s vlasnikom TV prava, a imajući u vidu brojne faktore, uključujući činjenicu da se radilo o radnim danima kad gledateljima na stadionima ne odgovora ni rani ni kasni termin, kao i veću mogućnost magle ili veće hladnoće u kasnim terminima'', piše u dopisu koji je Index primio iz HNS-a.

Mizerni posjeti navijača 

No, broj gledatelja koji su uživo nazočili utakmicama četvrtfinala je mizeran i demantira tezu da su satnice određene da bi se išlo na ruku navijačima da dođu na stadione.

Naime, na utakmici između Dinama i Rijeke bilo je svega 1363 gledatelja, u Osijeku je na tribinama bilo 1171 gledatelj, pobjedu Hajduka u Kranjčevićevoj je pratilo 1630 navijača, a susret Gorice i Istre uživo je gledalo samo 320 ljudi.

Pročitajte više