Pitali smo vas treba li Hajduk vratiti nekog bivšeg trenera. Ovako ste ih ocijenili

Foto: Luka Stanzl/Matija Habljak/Miroslav Lelas/PIXSELL

NAKON poraza u tri uzastopna derbija te ispadanja iz utrke za naslov prvaka i Kup, Hajduk je, po tko zna koji put, pred velikom rekonstrukcijom. Iz kluba su otišli predsjednik Lukša Jakobušić i trener Mislav Karoglan, a na kraju sezone otići će i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Do kraja sezone prvu momčad će voditi Jure Ivanković, koji je dosad bio Karoglanov pomoćnik. Teško da će Ivanković biti dugoročno rješenje. Navijači Hajduka po društvenim mrežama zazivaju razna imena, a neka od njih su već vodila prvu momčad. Proveli smo i anketu na Indexu, u kojoj ste ocjenjivali rad bivših Hajdukovih trenera.

Dambrauskas daleko najbolje ocijenjen

Apsolutni pobjednik ove ankete je Valdas Dambrauskas (prosječna ocjena 4.2), trener koji je Hajduk odveo do prvog od dva SuperSport Hrvatska kupa u nizu. Litvanac je ostao u dobrom sjećanju hajdukovaca, iako u Hajduku nije proveo ni godinu dana. Trenutno je bez kluba.

Značajno lošije ocijenjeni su drugoplasirani Igor Tudor i Paolo Tramezzani (ocjena 3.1). Tudor je Hajduk vodio dvaput, a na raspolaganju je imao manje kvalitetnu momčad od sadašnje. Danas je Tudor u Laziju, a Tramezzani dosta dobro vodi Istru.

Zoran Vulić, legenda Hajduka, drži četvrto mjesto u anketi s ocjenom 2.8. Vulić je vodio 11 utakmica, imao je pet pobjeda, četiri remija i dva poraza, uz 1.73 osvojena boda prosječno po utakmici. Nema angažmana već tri godine. Peto mjesto, s ocjenom 2.4, dijele Damir Burić i Ivan Leko.

Pušnik i Gustafsson najgori

Najgore su ocjene (prosjek 2.0) dobili Slovenac Marijan Pušnik i Jens Gustafsson. Švedski trener trebao je biti dugoročno rješenje nakon Tramezzanija, no pokazao se kao promašaj. Vodio je 17 utakmica, u kojima je imao devet pobjeda, tri remija i pet poraza, uz 1.76 bodova po utakmici. Otišao je nakon poraza od Slaven Belupa 3:2. Trenutno vodi poljski Pogon Szczecin.

Pušnik je 2016. godine bio u Hajduku te je otišao nakon 26 utakmica. Presudili su mu teški porazi od Dinama 4:0 i Rijeke 4:2. Ipak, u usporedbi s ostalim trenerima Hajduka, imao je dobar skor od 15 pobjeda, pet neriješenih i šest poraza. Nema angažman već pet godina.

Pročitajte više