Pjaca se vratio u reprezentaciju nakon 5 godina. Evo što kaže o tome

Foto: EPA

MARKO PJACA (28) vratio se u hrvatsku reprezentaciju. Izbornik Zlatko Dalić uvrstio ga je na popis za kvalifikacijske utakmice s Latvijom (18. studenoga) i Armenijom (21. studenoga), pa bi mogao zaigrati prvi put nakon 15. studenoga 2018. godine, kada je na Maksimiru ušao u završnici utakmice s Lige nacija sa Španjolskom (3:2). Ukupno ima 24 nastupa i jedan pogodak. Povratak u reprezentaciju komentirao je za službenu stranicu Rijeke.

"Čast je i naravno da sam presretan što sam se nakon pet godina vratio u reprezentaciju. Kada sam se vraćao u HNL to je bio jedan od ciljeva, iako se vjerojatno nitko nije nadao će se sve ovako brzo dogoditi. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama u Rijeci, ovo je svojevrsno priznanje meni, ali i cijelom klubu i momčadi na dosadašnjim rezultatima", rekao je Pjaca.

"Sve što se dogodilo pokazalo se kao pun pogodak"

"Radio sam naporno proteklih godina, nadao se da ću dobiti priliku ponovno zaigrati za reprezentaciju. I dolazak u Rijeku išao je u tom smjeru, u konačnici sve što se dogodilo pokazalo se kao pun pogodak. Dobro igramo, prvi smo na ljestvici, odlična je atmosfera u klubu i svlačionici i sad je stigao i poziv.

Na meni je pomoći reprezentaciji na bilo koji način i vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate", dodao je Pjaca, koji će sa suigračem i golmanom Rijeke Nediljkom Labrovićem biti dio reprezentacije u završnici kvalifikacija za Euro 2024.

Pjaca se ljetos vratio u HNL

Rijeka je u posljednjem, 13. kolu SuperSport HNL-a pobijedila Goricu (1:0). "Protiv Gorice smo odigrali i najbolju utakmicu otkad sam u Rijeci. Stvorili smo puno prilika, dobro smo se osjećali na travnjaku, ali nismo uspjeli ranije riješiti utakmicu. Vjerujem da će sve to s vremenom doći na svoje, radimo dobro, idemo iz kola u koliko bez euforije jer jedino tako možemo napredovati", zaključio je Pjaca.

Podsjetimo, Pjaca je ljetos raskinuo ugovor s Juventusom. Brojne ozljede spriječile su ga da ostvari potencijal koji je pokazivao kada ga je Dinamo 2016. prodao Juventusu za 29.4 milijuna eura. Ove je sezone u HNL-u upisao sedam nastupa i postigao dva gola.

Pročitajte više