ŠAHTAR - DINAMO

Pjatov hrvačkim zahvatom poklonio Dinamu nevjerojatan penal

Foto: Screenshot

DINAMO je u 3. kolu skupine C Lige prvaka odigrao 2:2 protiv Šahtara u Harkivu i osvojio veliki bod.

Ukrajinci su poveli u 16. minuti golom Jevhena Konopljanke, a Dinamo je izjednačio preko Olma u 25. minuti nakon krasne asistencije Mislava Oršića.

Hrvatski prvak mogao je povesti u 51. minuti nakon što je Mislav Oršić sjajno prošao cijelu domaću obranu i izborio se za udarac, ali je iskosa s 15 metara pogodio stativu. Lopta se odbila do Danija Olma koji je fantastično opalio s ruba kaznenog prostora, ali je Andrej Pjatov fantastičnom loptom izvadio loptu iz rašlji i spasio svoj gol.

No, nakon što je spasio svoju momčad, Pjatov je napravio neviđenu glupost u 60. minuti. Dinamo je izvodio korner, a prije nego što je lopta došla do njega i Gavranovića, Pjatov je hrvačkim zahvatom srušio Dinamova napadača i još ga udario po nogama.

Nitko nije vidio taj prekršaj jer su svi igrači bili okrenuti prema korneru, ali jest sudac Mateu Lahoz koji je pokazao na bijelu točku. Pjatov je dobio i žuti karton, a sudac ne bi pogriješio ni da mu je dao crveni jer je udario protivničkog igrača bez lopte.

Penal je rutinski realizirao Mislav Oršić za Dinamovo vodstvo 2:1, a Ukrajinci su do boda došli golom Dodoa u 75. minuti.

Pročitajte više