Planinić i Lončar nosili Khimki do prve pobjede u drugom krugu Eurokupa

KOŠARKAŠI ruskog Himkija uvjerljivom su pobjedom krenuli u drugi krug Eurocupa. U gostima su, u sklopu skupine J, deklasirali solunski Aris sa 73:48, a značajnu su ulogu u pobjedi odigrali i hrvatski košarkaši.

Zoran Planinić je završio utakmicu s najvećim valorizacijskim indeksom (19) od svih igrača na parketu. Zaslužio je to zahvaljujući učinku od 13 koševa (šut za dva poena 3-6, trice 2-3, slobodna bacanja 1-1), tri skoka, pet asistencija, dvije ukradene, ali i tri izgubljene lopte za 28 i pol minuta igre. Vrlo dobar je bio i Krešimir Lončar koji je za 25 minuta ubacio 12 koševa (5-8 dvica, 2-2 slobodna bacanja), te dodao tome pet skokova, jednu blokadu, te jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.
 
U skupini K Krka je izgubila u gostima od turskog Banvita sa 77-65. Za slovenski je sastav 25 minuta odigrao donedavni košarkaš Cibone Jure Lalić. Ubilježio je sedam koševa (dvica 3-7, slobodna bacanja 1-2), četiri skoka i dvije izgubljene lopte. U pobjedničkoj se momčadi s 12 koševa i šest skokova za samo 16 minuta igre istaknuo bosansko-hercegovački košarkaš Kenan Bajramović.

Eurocup, drugi krug, 1. kolo:

Skupina I

Gravelines – Valencia (kasnije)
VEF Riga – Nymburk (srijeda)

Skupina J

Aris – Himki 48:73
Asvel – Donjeck (kasnije)

Skupina K

Banvit – Krka 77:65
Budućnost – Spartak 57:65

Skupina L

Lokomotiv Kuban – Lietuvos Rytas 81:67
Benetton – Alba (kasnije)

Pročitajte više