Plasirali se na Euro, a sada smjenjuju izbornika? Oglasio se i kapetan

Foto: EPA

ŠVICARSKA reprezentacija izborila je plasman na Europsko prvenstvo, no za prvo mjesto u skupini u zadnjem kolu mora pobijediti u Rumunjskoj, koja trenutno drži vodeću poziciju. Švicarci nisu ispunili očekivanja svojih navijača, koji su vjerovali da bi nadmoćno trebali osvojiti ovu skupinu.

Razočarani su navijači i igrom reprezentacije pa se stoga u švicarskim medijima počelo pričati o mogućoj smjeni izbornika Murata Yakina. Poraz ili remi u Rumunjskoj bi mu vjerojatno i presudio. Već se spominju i imena mogućih nasljednika, a to su Lucien Favre, Alain Geiger i Mauro Lustrinelli.

Progovorio i kapetan

O izborniku je progovorio i kapetan Granit Xhaka, koji u Bayer Leverkusenu ove sezone briljira u kreaciji igre, dok u Švicarskoj nema toliku slobodu. "Trener vidi koliko sam dominantan u klubu na svojoj poziciji. No on je taj koji odlučuje na kojoj poziciji igramo, to nije moj posao. Gdje god igrali, moramo pružiti svoju najbolju izvedbu. Na kraju svega, to je ono što se računa", rekao je Xhaka.

Yakin je reprezentaciju Švicarske preuzeo nakon Europskog prvenstva 2021. godine. Odveo je Švicarce na Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje su u osmini finala ispali od Portugala uvjerljivim porazom od čak 6:1.

Pročitajte više