UEFA

Platini: Čeferin je ispao smiješan

Foto: EPA

BIVŠI UEFA-in predsjednik Michel Platini žestoko je kritizirao rad aktualnog UEFA-inog predsjednika Aleksandera Čeferina nazvavši ga ''smiješnim''.

''Ne postoji odnos između nas dvojice. On je jedan od onih političara koji nikad nisu igrali nogomet i koji žive u svojoj slavi'', ustvrdio je Platini kojem je europska krovna nogometna organizacija 2015. godine zbog korupcije zabranila rad u nogometu.

Platini smatra i da je Čeferin u potpunosti pogriješio u načinu na koji je rješavao krizu kad su najbogatiji europski klubovi najavili osnivanje Superlige.

''To što najbolji europski klubovi žele svoje natjecanje je rizik koji se ponavlja i s kojim se UEFA mora nositi. On je sve odradio pogrešno. Bolje je spriječiti takvu stvar nego direktore klubova nazivati kukavicama i zmijama kao što je to on napravio. To je bilo smiješno. I ja sam imao isti problem na početku svog mandata. Susreo sam se tada s predsjednicima klubova i uvjerio ih da je naše natjecanje bolje. Pričali smo o onome što je dobro za nogomet, ne samo o poslu i televizijskim pravima'', rekao je Platini.

Pročitajte više