PLAYERUNKOWNS BATTLEGROUNDS KAO ESPORT Prvi pravi test već u kolovozu

Screenshot: PUBG/Bluehole

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) već je prodan u više od šest milijuna primjeraka, a rasprava o tome može li postati punokrvni esport naslov ili ne, postaje sve žešća. Iz ESL-a su odlučili napraviti nešto po tom pitanju. Stoga će se ovog kolovoza na gamescomu održati veliko offline PUBG natjecanje.

PlayerUnknown's Battlegrounds, igra koja još nije doživjela službeni izlazak, u četiri mjeseca Early Accessa prodana je u više od šest milijuna primjeraka. A osim što je izrazito zabavna i zarazna, očito skriva i esport potencijal. Tematika udaljenog otoka na kojem se povremeno smanjuje prostor za igru, a jedini cilj je nadživjeti sve ostale igrače, budi u ljudima nešto iskonsko. Za uspjeh ove igre u esport smislu, pravo pitanje će biti kako doživljaj igrača i same igre najbolje prenijeti publici.
 

 
PUBG se nedavno igrao na DreamHacku, ali nije bila riječ o pravom esport natjecanju. Igrači na samom događaju natjecali su se na zasebnim serverima osiguranim baš za taj događaj. Prvi pravi test PUBG će doživjeti na gamescomu, od 23. do 26. kolovoza u Kölnu. Najveći gejming sajam u Europi bit će mjesto održavanja turnira u organizaciji ESL-a, a igrat će se četiri različita moda: Solo, Duo, first-person Duo i Squad. Za ovu priliku pozvano je 80 igrača i influencera koji će se boriti za nagradni fond od 350 tisuća dolara, uvećan za prihode od prodaje različitih predmeta u igri od 3. kolovoza pa sve do održavanja turnira. Sigurni smo da će brojna baza igrača uvelike doprinijeti i samom nagradnom fondu. Sva četiri dana turnira moći će se pratiti na službenim PUBG kanalima. 
 
Ovo će biti pravi test za PUBG kao esport. Igra je posljednjih mjeseci među najpopularnijima na Steamu, a ne zaostaje puno ni po gledanosti na Twitch.tv platformi. Prvi offline event bit će pravo iskušenje. 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Pročitajte više