Pletikosa: Gol Sedloskog u Zagrebu odavno sam prebolio

JEDINICA hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa upozorio je na današnjoj pres konferenciji u Čatežu kako najveću opasnost makedonske reprezentacije predstavlja 26-godišnji Goran Maznov, napadač iz ruskog Tomska, gdje svoj nogometni kruh zarađuje Hrvoje Vejić.

"On je vrlo dobar napadač i naši obrambeni igrači morat će biti vrlo pažljivi. U posljednjih sedam kola zabio je devet golova, od toga čak dva hat-tricka, a to dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Po mom nekom viđenju on je u odsustvu Pandeva najopasniji i najbolji igrač makedonske reprezentacije. Iako nije visok, ima vrlo dobar timing za igru glavom, a i vrlo je snalažljiv u šesnaestercu." - ističe Pletikosa.

Utakmicu u Makedoniji vidi tradicionalno neugodnom, pogotovo zbog uzavrele atmosfere na Gradskom stadionu u Skopju.

"Atmosfera na stadionu sigurno će pokrenuti Makedonce da u prvih 15 minuta pokušaju jako napasti i zabiti gol. No, ipak vjerujem kako ćemo mi vrlo brzo razviti našu prepoznatljivu pas igru, uspostaviti ravnotežu i na kraju zabiti gol koji će nas odvesti na europsko prvenstvo." - napominje Plete.

Kada se prisjećamo utakmice u Zagrebu, teško je ne sjetiti se slobodnjaka Sedloskoga i lošu reakciju Stipe Pletikose, nakon čega je Makedonija došla u vodstvo. I Pletikosa se dobro sjeća toga gola, ali kaže, on mu više ne stvara nikakav pritisak.

"Onaj gol u Zagrebu sam prebolio, bilo je to odavno, a vratari uvijek moraju gledati naprijed i iznova se dokazivati. Moram također napomenuti da je u tom slučaju i još u njih nekoliko, vrlo loše reagirao živi zid naše reprezentacije, koji bi se pri udarcu dosta razmakao. Slično je bilo i protiv Rusije i protiv Estonije i na to sam im obratio pozornost." - reći će Stipe Pletikosa.

Za kraj se osvrnuo i na Ruse, koji euforično iščekuju utakmicu u Izraelu. Prvenstvo je gotovo pa se već duže vrijeme spremaju za Izrael. Sada su čak otišli i na mini pripreme na Cipar.

"Otkada sam u istočnoj Europi, nikada nisam vidio Ruse da su ovako euforični i puni samopouzdanja. Oni nikad nisu bili tome skloni, ali nakon pobjede protiv Engleske koja je za njih došla u pravom trenutku, sve se promijenilo. Svi u Rusiji vjeruju kako će savladati Izrael i plasirati se zajedno s nama na Euro. Da, oni uopće na znaju da mi možemo još ispasti, čak su se i iznenadili kada sam im objasnio takav rasplet" - spremno će Pletikosa.

Video: Hrvatska - Makedonija 2:1 (kvalifikacije za Euro 2008, 26. ožujak 2007)

V.B.
Foto: H.P.

Pročitajte više