Pletikosa otkrio tko ga je oduševio, a tko razočarao u derbiju Hajduka i Rijeke

Screenshot (HRT)

U DERBIJU 27. kola u uzbudljivoj utakmici Hajduk i Rijeka su odigrali 1:1. Stipe Pletikosa, bivši vratar Hajduka i hrvatske reprezentacije, analizirao je utakmicu u HRT-ovoj emisiji Stadion.
 
"Hajduk nema međulinijskog igrača, zbog toga Kopić pokušava igru premjestiti bliže suparničkom golu presingom. Brine me forma Radoševića i Caktaša, posebno Caktaša koji treba suigrače činiti boljima. On bi trebao biti Hajdukov Bradarić, ali trenutno to nije", rekao je Pletikosa i naveo još jednog hajdukovca koji ga je razočarao.
 
"Hajduk onda igra na duge lopte na Saida, koji me iritira svojim padanjem i traženjem prekršaja. Od 17 duela dobio je samo četiri, to je problem." 
 
Bilo je onih i koji su ga oduševili.
 
"S druge strane, impresionirao me Nižić. Nevjerojatno je kako je odradio ovu utakmicu ako znamo da je još u srijedu ujutro igrao u Americi. Zatvarao je odlično napade Rijeke i otvarao igru svoje momčadi. Oduševljen sam. 
 
Pohvale zaslužuje i Rijekin vratar Simon Sluga, fascinirao me sigurnošću i svojom pojavom. Odlično je pratio igru, imao odlična istrčavanja i dvije ključne obrane u završnici utakmice."
 
Beusan: Rijeka teško oštećena
 
Mateo Beusan, sudački ekspert, smatra da je Rijeka teško oštećena na Poljudu i da je trebala imati igrača više skoro 70 minuta.
 
"Ismajli je trebao dobiti drugi žuti karton. Namjerno je napravio prekršaj, spriječio obećavajuću akciju. Ako ne želiš igraču dati karton, nemaš što trčati prema igraču. Cijeli stadion je očekivao da će dobiti karton, a sudac je došao do igrača i nije dao karton", rekao je Beusan i dodao da je kod jedanaesterca Hajduka sve bilo čisto. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više