Pletikosa potpisao za Rostov za 700.000 dolara godišnje

STIPE PLETIKOSA vratio se u rusku ligu potpisavši ugovor s Rostovom. Nakon što je raskinuo ugovor sa moskovskim Spartakom te su mu propale probe u Tottenhamu i Celticu, hrvatski se reprezentativac vratio u Rusiju i potpisao za Rostov.

Pletikosa je potpisao ugovor na dvije godine, a po sezoni će zarađivati 700 000 dolara plus premije, potvrdio je za Index njegov zastupnik Marko Naletilić. Posao je sklopljen bez većih problema zahvaljujući statusu slobodnog igrača.

Dobra je to vijest i za izbornika Slavena Bilića koji će nekad standardnog reprezentativnog vratara opet imati na raspolaganju u trenutku kada Vedran Runje još traži novi klub. Rusko prvenstvo već je stiglo do 18. kola te bi Stipe do novih kvalifikacijskih dvoboja mogao skupiti značajnu minutažu i tako se vratiti na gol Hrvatske.

Rostov je prošle godine bi deveti u ruskoj Premierligi, međutim ove mu sezone ne ide dobro. Nakon 18 kola nalazi se na 14. mjestu među 16 klubova sa samo 13 osvojenih bodova. Dres Rostova, inače, od prošle godine nosi bivši član Zadra i Hajduka i bosansko-hercegovački reprezentativac Dragan Blatnjak.

Pročitajte više