Pletikosa ulaže više od pola milijuna kuna u dionice Hajduka

I STIPE PLETIKOSA postat će dioničar Hajduka s dionicama u vrijednosti većoj od 500 tisuća kuna, donosi Slobodna Dalmacija.

Hajduk je vrataru hrvatske nogometne reprezentacije dužan 80 tisuća eura, a Pletikosa taj dug namjerava pretvoriti u dionice kluba. Dug je nastao prije tri godine, u vrijeme kad je Pletikosa iz Šahtara došao na posudbu u Hajduk.

"Mnogo dugujem Hajduku pa sam odlučio tih 80 tisuća eura dobiti u dionicama. Drago mi je da je toliko poslovnih ljudi odlučilo uložiti novac u moj klub", rekao je Pletikosa.

Podsjetimo, Željko Kerum kupio je deset tisuća dionica u vrijednosti od pet milijuna kuna, a još toliko će uložiti njegovi poslovni partneri. Također, vlasnik koncerna Sunce, Jako Andabak kupio je dionice Hajduka u vrijednosti od deset milijuna kuna.

Priča se da će se Alenu Bokšiću, Igoru Štimcu, Aljoši Asanoviću i Slavenu Biliću na isti način kao i Pletikosi vratiti novac koji su uložili u klub. Četvorka je 2001. godine uložila u klub milijun i pol eura, a sad će taj novac dobiti kroz dionice.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više