Po uzoru na Hrvate: Ibra i društvo promašili SP, pa do jutra slavili uz mentora Larssona

ŠVEDSKA neće nastupiti na sljedećem SP-u, no igrači Lasrsa Lagerbäcka svejedno su imali što slaviti. Prema pisanju švedskog tiska, jutro nakon beskorisne pobjede protiv Albanije i promašivanja sljedećeg SP-a dočekali su po šankovima klubova u Stockholmu.

Glavni parti bio je u mondenom Cafeu Opera u samom središtu grada, a feštu je kao na Nou Campu i po europskim stadionima vodio Zlatan Ibrahimović. Ovog puta Ibra je imao zanimljivu podršku, budući da je s njim bio još jedan jak igrač i švedska legenda Henrik Larsson. Na priredbi od oko pedesetak uzvanika bilo je glumaca i švedskih poznatih lica, a napadači koje bi u tandemu poželio svaki klub stigli su oko dva sata poslije ponoći. Zabavljalo se u čast bivšem izborniku Larsu Lagerbäcku, a navodno se sve razbuktalo kad je on otišao kući.

Vlasnik kluba Jonas Gauri nije želio komentirati napise, niti je dao bilo kakav detalj druženja. Oko tri sata igrači su napustili klub, neki otišli kućama, a neki nastavili zabavu. Vođa grupice onih koji su nastavili do zore bio je iskusni Larsson, a švedski mediji ne pojašnjavaju je li prisutna bila i zvijezda Barcelone Ibrahimović. Zna se tek da je sljedeća destinacija bio klub "White Room", koji navodno nije bio posljednja etapa dobro raspoloženih nogometaša.

Zanimljivo je istaknuti da švedska javnost nije zamjerila svojim miljenicima, koji nisu nisu niti morali komentirati je li im funtanjanska noć hrvatske reprezentacije bila primjer za provođenje retorike "Udri brigu na veselje".

Pročitajte više