Pobijedili 9:0 i na račun bolje gol-razlike se plasirali u prvu austrijsku ligu

Foto: Screenshot Twitter Ried

VELIKI skandal u austrijskom nogometu. U posljednjem kolu austrijske druge lige Ried je s čak 9:0 pobijedio Floridsdorfer i na račun bolje gol-razlike izborio viši stupanj natjecanja.

Situacija uoči posljednjeg kola bila je ovakva: Ried i Austria Klagenfurt imali su 61 bod, s tim da je Ried imao gol-razliku +25, a Klagenfurt +24. Austria je u posljednjem kolu odradila svoj dio posla i 6:1 pobijedila Wacker. No to nije bilo dovoljno. Ried je pomeo momčad Floridsdorfera. Nakon pola sata igre imao je 5:0, a kako samo prva momčad ide u prvu ligu, Klagenfurt je ostao bez plasmana u viši rang.

U Klagenfurtu su bijesni, najavljuju tužbe i tvrde da ovo što se dogodilo baca ljagu na austrijski nogomet. 

''Ovo je farsa, sramota. Naravno da nećemo stati na ovome'', kazao je visoko pozicionirani član Klagenfurta Željko Karajica pa je nastavio:

''Nisam čuo niti jednu riječ od čelnih ljudi saveza. Ništa, totalna tišina. Ako misle da ćemo preko ovog prijeći tek tako, onda se varaju. Mogu biti sigurni da ćemo iskoristiti sve mogućnosti koje su nam na raspolaganju. Uvjeravam ih da neće uspjeti. Tražit ćemo od vodstva lige da pokrene istragu i to već u ponedjeljak. Nakon ovog što se dogodilo ne želimo dopustiti da se Floridsdorfer za dva tjedna krene normalno pripremati za novu sezonu. Želimo poništenje te utakmice. Bila je to noć sramote koja je bacila ljagu na cijeli austrijski nogomet jer cijeli svijet piše o blamaži koja se dogodila.''

Uprava Floridsdorfera se također oglasila. U priopćenju su kazali da se ispričavaju svima zbog blamaže, ali tvrde da nikakvog namještanja nije bilo.

"Poraz protiv Rieda je sramota i izaziva zgražanje. Svjesni smo da smo razočarali mnoge i želimo se ispričati svima zbog neprofesionalnog pristupa naše momčadi. Međutim, žestoko ćemo se braniti od optužbi koje stižu'', napisali su.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više