MMA

Pobijedio je Mirka Filipovića u borbi desetljeća. Ovog vikenda se možda oprašta

Foto: Imago Sports/Guliver

LEGENDARNI ruski MMA borac Fedor Emelianenko borit će se ove subote u Moskvi protiv Timothyja Johnsona. Nije nemoguće da predstojeća borba, neovisno o ishodu, bude i posljednja u blistavoj karijeri za mnoge najboljeg teškaša u slobodnim borbama.

Emelianenko ima ugovor s Bellatorom na još dvije borbe, ali i 45 godina i dvije godine pauze iza sebe. Okršaj s devet godina mlađim suparnikom bit će njegov prvi u domovini od 2016., kada mu je suparnik u Sankt-Peterburgu bio Fabio Maldonado, i prvi nakon deset godina u Moskvi, gdje je tad pobijedio Jeffa Monsona.

Nekad dominantni borac u Prideu borbu protiv Johnsona (15 pobjeda, sedam poraza) odradit će u VTB Areni, domu nogometaša moskovskog Dinama i njihovih imenjaka u hokeju na ledu. Za borbu protiv nekadašnjeg prvaka (39 pobjeda, šest poraza, jedan "no contests") Johnson se pripremao borbom protiv Emelianenkovog mlađeg pulena Valentina Moldavskog. U meču održanom u lipnju za privremenu teškašku titulu američki borac je izgubio nakon pet rundi.

Protiv iskusnijeg Rusa tražit će svoju šansu za povratak na pobjedničke staze na kojima je bio prije ogleda s Moldavskim. Bio je u nizu od tri uzastopna slavlja. Emelianenko, pobjednik borbe protiv Mirka Filipovića koju su Sports Illustrated i Yahoo!Sports proglasili borbom desetljeća, tražit će novu potvrdu svoje kvalitete, a možda i, misle mnogi, oproštaj od borbi sa stilom.

Pročitajte više