Pobuna u Realu nije donijela promjenu, predsjednik kluba ne odustaje od svog plana

Foto: Profimedia

REAL MADRID izazvao je bijes Španjolskog nogometnog saveza, a dio tamošnjih medija pisao je i o pobuni u svlačionici u kojoj se igrači dijele na one koji odobravaju i one koji zamjeraju klubu poteze kojima preko klupske televizije RMTV vrši pritisak na suce. Real će to nastaviti raditi.

Podsjetimo, svakog tjedna, prije no što Realovi igrači istrče u novu utakmicu, RMTV u svojoj emisiji istakne nekoliko akcija s pitanjem je li njihova momčad oštećena. To u Španjolskoj tumače kao pritisak na suce, kojim se madridski velikan nada da će sudačka organizacija u nadolazećim utakmicama u strahu propustiti svirati nešto na štetu Reala.

Prema navodima Cadena Copea, ti potezi kluba podijelili su svlačionicu. Dio igrača ne prihvaća te poteze kluba jer smatra da im češće donosi štetu nego korist u sudačkom kriteriju. Ipak, u Realu ne odustaju od sad već ustaljene prakse, a posljednja ligaška utakmica dala im je dobar materijal za to kao pripremu za budućnost.

Perez naradio prikupljanje materijala o svim sucima

Podsjetimo, ono što u Realu najviše zamjeraju jest poništeni gol Judea Bellinghama iz 98. minute utakmice protiv Valencije. Real bi tim golom od 0:2 došao do 3:2, a budući da gol nije priznat osvojio je tek bod. Utakmicu je vodio Jesus Manzano, a njen kraj svirao je u trenutku leta lopte prema nesuđenom strijelcu Bellinghamu.

Vodstvo Reala ne samo da nema namjere stat s pritiskom na sucu već je, pišu španjolski mediji, predsjednik kluba Florentino Perez naradio klupskoj televiziji da pripremi materijal o svim sucima koji vode utakmice u La Ligi, a ne samo o sucu koji će voditi sljedeću.

Pročitajte više