Počela je pravna bitka Eve Carneiro i Chelseaja

Foto: Guliver Images/Getty Images

U LONDONU je održano prvo ročište vezano za spor liječnice Eve Carneiro i Chelseaja. Podsjećamo, bivša glavna liječnica Chelseaja otjerana je iz kluba nakon što se sukobila s trenerom Joseom Mourinhom, koji je poludio na nju jer je utrčala na teren tijekom utakmice sa Swanseajem kako bi pomogla ozlijeđenom Edenu Hazardu.

Mourinho je kasnije objasnio zašto je izgubio živce.

"Pokazali su kako nemaju osjećaj za igru", rekao je Portugalac.

Carneiro je u međuvremenu degradirana, a u konačnici je napustila klub u kojem je provela šest godina. Međutim, nije zaboravila što su joj uprava kluba i Mourinho priredili pa je pravdu odlučila istjerati na sudu. Podigla je dvije tužbe, jednu protiv kluba, a drugu protiv Mourinha.

Njezina odvjetnica Mary O'Rourke otkrila je novinarima kako nije postignut dogovor između Carneiro i Chelseaja te da će uskoro biti određen datum početka suđenja (vjerojatno početak lipnja). Na sudu će se uskoro morati pojaviti i Jose Mourinho, koji bi, u slučaju da izgubi spor, mogao platiti i do nekoliko stotina tisuća funti odštete.

Ono što je još zanimljivije jest vijest koju je objavio The Times, a prema kojoj su i neki igrači Chelseaja pružili podršku liječnici. Ipak, nitko od njih ne želi istupiti u javnost zbog straha od uprave kluba.

Pročitajte više