TRANSFERI

Počela licitacija za igrača Hajduka. Žele ga njemački velikan i dva kluba iz Italije

Foto: Milan Sabic/Pixsell

EMIR SAHITI u ovom je trenutku najtraženiji igrač Hajduka kada je u pitanju potencijalni izlazni transfer iz kluba. Ovaj 23-godišnji Kosovar eksplodirao je prije dvije godine u Šibeniku kao posuđeni igrač Hajduka, a onda se vratio na Poljud te prenio sjajnu formu i u novu momčad.

Svojim igrama privukao je pažnju stranih klubova, a ovo ljeto moglo bi mu biti posljednje u Hajduku jer trenutno postoje čak tri kluba koja bi ga voljela dovesti. Ranije su njemački mediji objavili kako je zainteresiran HSV, koji se nada da će na račun dobrih odnosa s Hajdukom lakše doći do zaključenja posla nego što bi to inače bio slučaj. 

Talijani su također zainteresirani

Druga dva kluba spominju se u kuloarima, ali kako neslužbeno doznajemo od naših talijanskih izvora, radi se o jednom klubu iz Serie B i jednom klubu iz Serie A. Nije poznato o kojim se točno klubovima radi, ali naši izvori tvrde nam da je riječ o klubovima koji mogu platiti višemilijunsku odštetu za Sahitija izraženu u eurima.

Zasad nije jasno koliko bi Hajduk uopće mogao tražiti za Sahitija, prema Transfermarktu vrijedi milijun i pol eura, ali ta brojka u pregovorima ne znači ništa. Odšteta može biti znatno veća, ali i znatno manja. 

Cijena bi mogla porasti

Doduše, u ovom slučaju je izgledno da će biti znatno veća jer informacije koje dobivamo iz Italije upućuju na to da su talijanski klubovi spremni licitirati za Sahitija kako bi, ako treba, platili i malo više od HSV-a, ali da na kraju osiguraju dolazak igrača Hajduka.

Iz kluba zasad nisu dali nijedan znak da se o transferu Sahitija uopće priča, ali tako Hajduk posluje otkako su u klub došli Lukša Jakobušić i Mindaugas Nikoličius kao ljudi koji određuju sportsku politiku pa ni to ne mora značiti da ono što Talijani i Nijemci tvrde nije istina.

Pročitajte više