Počela padati priznanja: Veznjak Osnabrucka Schuon uključen u namještanje!

MARCEL SCHUON, nekadašnji igrač VfL Osnabrücka koji je optužen za namještanje utakmica, priznao je namještanje utakmice.

"S nalogodavcem je dogovorio namještanje utakmice, no do manipulacije na kraju nije ni došlo. Igrač je imao kladioničarske dugove koje je na taj način pokušao podmiriti. Schuon je za vrijeme susreta protiv FC Augsburga (0:3) prošle sezone primijetio da sam kao vezni igrač ne može mnogo promijeniti, a s obzirom da je željeni rezultat ipak ostvaren, kladioničarski dugovi su mu oprošteni", izjavio je Schuonov odvjetnik Jauder.

Uslijed ovoga priznanja neće doći do sudbenog postupka, a Schuon je državnom odvjetništvu odao nalogodavca, koji je igraču prije same utakmice poslao signal. Nakon susreta Schuon je pokušao objasniti da nije utjecao na rezultat, međutim objašnjene nije dalo ploda.

Drugi pokušaj namještanja se dogodio u susretu protiv FC Nürnberga (0:2) kada je nalogodavac opet slao signale Schuonu. No ovaj put je željeni rezultat izostao. Schuon se još nije izjasnio jesu li još neki igrači Osnabrücka sudjelovali u sličnim radnjama.

Pročitajte više