POČELO JE SVJETSKO PRVENSTVO U LEAGUE OF LEGENDSU Evo što sve trebate znati

Foto: Riot/Flickr

U subotu, 23. rujna, u ranim jutarnjim satima po našem vremenu u dalekoj Kini počet će se League of Legends World Championship. Natjecanje će početi s play-in fazom, nakon koje će se popuniti četiri posljednja mjesta u grupnoj fazi natjecanja. 

>> Posljednja mjesta za League of Legends World Championship ugrabili Fnatic i Cloud9
 
League of Legends World Championship igrat će se od 23. rujna do 4. studenog na četiri lokacije u Kini: Wuhanu, Guangzhou, Šangaju i Pekingu. Prvo će se igrati play-in faza, nakon čega slijedi grupna faza i na kraju doigravanje između osam najboljih timova. Zbog vremenske razlike mečevi play-in faze će se igrati od 7 sati po našem vremenu, dok će doigravanje iste faze početi još dva sata ranije. Prijenos svih mečeva bit će na službenim Riot Games kanalima.
 
U play-in fazi League of Legends World Championshipa igrat će se četiri skupine po tri tima koji su završili na trećem mjestu u svojem regionalnom prvenstvu (EU LCS, NA LCS, LPL i LMS) kao i pobjednici Wildcard regija. Favoriti ove faze natjecanja su Team WE iz Kine, Cloud9  iz Amerike, Fnatic iz Europe te HK Attitude iz Hong Konga. 
 
Evo kako izgleda raspored:
 
1. dan (23. rujna)
7:30 Team WE vs. Lyon Gaming
8:30 Cloud9 vs. Team oNe eSports
9:30 Gambit vs. Lyon Gaming
10:30 Dire Wolves vs. Cloud9
11:30 Gambit vs. Team WE
12:30 Dire Wolves vs. Team oNe eSports
 
2. dan (24. rujna)
 
7:00 Team oNe eSports vs. Cloud9
8:00 Lyon Gaming vs. Team WE
9:00 Cloud9 vs. Dire Wolves
10:00 Lyon Gaming vs. Gambit
11:00 Team oNe eSports vs. Dire Wolves
12:00 Team WE vs. Gambit
 
3.dan (25. rujna)
 
7:00 Young Generation vs. Kaos Latin Gamers
8:00 Rampage vs. Hong Kong Attitude
9:00 Fnatic vs. Kaos Lating Gamers
10:00 Hong Kong Attitude vs. 1907 Fenerbahce Esport
11:00 Young Generation vs. Fnatic
12:00 Rampage vs. 1907 Fenerbahche Esport
 
4. dan (26. rujna)
 
7:00 Hong Kong Attitude vs. Rampage
8:00 Kaos Lating Gamers vs. Young Generation
9:00 1907 Fenerahche Esport vs. Rampage
10:00 Kaos Latin Gamers vs. Fnatic
11:00 1907 Fenerahche Esport vs. Hong Kong Attitude
12:00 Fnatic vs. Young Generation
 
Iz svake grupe najbolja dva tima proći će u doigravanje koje će se igrati 28. i 29. rujna s početkom u 5 sati, odnosno 10 sati. Nakon play-in faze igrači i timovi će imati tjedan dana odmara, do 5. listopada, kada počinje grupna faza natjecanja koja će završiti deset dana kasnije. Najbolja dva tima iz grupne faze natjecanja prolaze u doigravanje i sele iz Wuhana u Guangzhou, a četvrtfinalni mečevi će se igrati od 19. do 22. listopada.
 
Foto: Riot/Flickr
 
Najbolje četiri ekipe prolaze u polufinale u Shanghai Oriental Sports Center arenu 28. i 29. listopada, a finale će se igrati na poznatom stadionu Bird Nest u Pekingu 4. studenog. 
 
Glavni favoriti za osvajanje turnira su južnokorejski SK Telecom T1 i Longzhu Gaming. Iako su im kladionice dale podjednake šanse na svjetskoj pozornici, SK Telecom T1 se već dokazao nekoliko puta, čemu svjedoče i tri titule svjetskih prvaka. Od zapadnih timova šanse za najbolji rezultat ima Team SoloMid koji u skupini s Flash Wolvesima i Misfitsom ima odlične šanse za prolaz, a uz malo sreće u ždrijebu mogli bi otići zaista daleko.
 
Luka "PerkZ" Perković i G2 Esports igrat će u skupini C, možda i najtežoj ove godine. Samsung Galaxy i Royal Never Give Up imaju iskustvo s World Championshipa i odlični su timovi. Mladi Hrvat i Kraljevi Europe morat će igrati na višoj razini ako zaista namjeravaju ostvariti još jedan veliki rezultat na internacionalnoj pozornici. 
 
League of Legends World Championship jedan je od najvažnijih esport događaja na svijetu. Iako  nagradni fond koji će minimalno iznositi nešto više od 2 milijuna dolara i nije toliko impresivan, League of Legends je i dalje najpopularniji esport na svijetu. Sam nagradni fond bit će uvećan ovisno o prodaji kozmetičkog predmeta u igri, putem koje fanovi mogu povećati nagradni iznos. 
 
Sada nam ne preostaje ništa drugo nego naviti budilicu i pratiti kako će se odviti novi Worlds. Može li SK Telecom T1 osvojiti svoju četvrtu titulu ili ćemo na tronu vidjeti nove izazivače Longzhu Gaming. Pobjeda ikoga drugoga bila bi pravo iznenađenje.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više