Počelo tradicionalno englesko omalovažavanje: Hajduk nije dostojna prijetnja



KAKO se bliži utakmica Stoke Cityja i Hajduka Otočani sa sve više omalovažavanja pristupaju susretu i splitskom Hajduku. Nakon što su iz kluba objavili jutros kako nisu zainteresirani za prijenose dvoboja trećeg pretkola Europa lige s tamo nekom drugom momčadi Hrvatske, javio se i bivši trener "lončara" Lou Macari koji je izjavio kako Bijeli nisu dostojna prijetnja Stokeu te kako bi bilo sramota da momčad Tonyja Pulisa ne prođe dalje.

"Hajduk nije ni sjena nekadašnjeg kluba, sada moraju prodavati najbolje igrače da bi opstali"

"Kvaliteta europskog nogometa nije ni približno kakva je nekad bila i u to će se sada Tony Pulis imati priliku uvjeriti. Za primjer, mislim da nijedan igrač Hajduka ne bi mogao igrati u prvoj momčadi Stokea. Nažalost po splitski klub, to nije ni sjena kluba nekadašnjeg velikog imena. Sada Hrvati moraju prodavati svoje najbolje igrače kako bi opstali. A i tih nekoliko reprezentativaca, odnosno boljih igrača koji imaju, nisu ni približno kvalitetni kao što su nekad bili", rekao je škotski trener.

"Navijači moraju biti vrlo razočarani ako Stoke ne prođe Hajduk"


"Upravo stoga navijači Stoke cityja mogu biti vrlo razočarani ukoliko ne prođu Hajduk. Naravno da na Brittania stadionu ne treba očekati neki atraktivan i napadački nogomet od gostiju, neće to biti dvoboji slični onima s Ajaxom otprije 37 godina. Bojim se puno prekršaja i simuliranja, kao i toga da će napraviti veliki pritisak na suca. Iskreno, radije bih da uzvrat Stoke igra kući jer ukoliko doma propuste priliku, bit će puno teže. U Splitu će ih dočekati paklena atmosfera i morat će se svojski potruditi ukoliko želje dalje", dodao je.

"Za ono što ih čeka, Balakova i njegove igrače ne može pripremiti ni stotine DVD-ova"

Macari nije ni završio, a nastavio je poznati kolumnist Joe Percy. Može Balakov istraživati o momčadi Tonyja Pulisa i gledati na desetke DVD-ova, ali niša neće pomoći njemu i njegovim nogometašima kada istrče na prepuni Brittaniju, najstrašniji i najnegostoljubiviji stadion u Premierligi. Ako se još spari s direktnom, fajterskom i nabrušenom igrom "lončara", Hajduk očekuje pakao u četvrtak. Ubačaji s krila i dijagonalne dubinske lopte za Kenwyne Jonesa bit će specijalitet dana koji Splićani nikada nisu probali, a o loptama Roryja Delapa da i ne govorimo, Zaboravite poraze u pripremnim utakmicama s Aldershotom i Brentfordom, oni su rezultat velikog umora nakon baznog dijela priprema i bjesomučne trke po austrijskim brežuljcima.

"Ako ispadnemo od Splićana, bacit ćemo veliku mrlju na prošlosezonsko finale FA kupa"

"Bit će to velika noć za nas i nogomet na ovim prostorima i zaista se radujem dvobojima s Hajdukom. Naporno smo radili cijelu prošlu sezonu, ušli smo senzacionalno u finale FA kupa i sada bi ispadanjem bacili mrlju na cijelu prošlu sezonu. Ne smijemo to dopustiti. Moramo biti strpljivi do posljednjeg trenutka, jer nam i eventualnih 1:0 daje veliku priliku u uzvratu. Igrači su sjajno odradili pripreme, spremni su za dvoboje, a samo se nadam kako će navijači stvoriti paklenu atmosferu, koja će nam dati potrebni vjetar u leđa", rekao je uoči utakmice trener Stoke Cityja Tony Pulis.

Pročitajte više