LIGE PETICE

Počelo trošenje krvavih milijardi: Princ Newcastlea našao trenera. Daje mu bogatstvo

Foto: Gulliver / Getty Images

MOHAMMED BIN SALMAN, princ Saudijske Arabije, u 34. godini već ima osobno bogatstvo od 260 milijardi funti.

Jednako rano stekao je reputaciju masovnog ubojice, izgladnjivača te nemilosrdnog progonitelja i okrutnog mučitelja onih koji ga se usude kritizirati, bilo da se radi o ženama koje se bore za svoja prava ili novinarima

Najbogatiji masovni ubojica na svijetu postaje vladar Premiershipa

Pitanje je dana kada će Njegovo Visočanstvo i stvarni vladar države i najbogatije dinastije svijeta, saudijske kraljevske obitelji teške 1,3 trilijuna funti, okončati proces kupnje Newcastlea za 300 milijuna funti i tako postati daleko najbogatiji vlasnik kluba u Premiershipu. 

Bin Salman je, naime, čak 15 puta bogatiji od do sada nedodirljivog predsjednika Manchester Cityja. Do Bin Salmanove pojave najbogatiji vlasnik kluba Premiershipa bio je Mansour bin Zayed Al Nahyan, koji u ime Abu Dhabi United Groupa vodi Manchester City i raspolaže sa 17,7 milijardi funti.

Obećao je da će se Newcastle u roku od pet godina boriti za trofej Lige prvaka

Brutalni princ najavio je da će svoje neograničeno bogatstvo iskoristiti kako bi u roku od pet godina klub koji se bori za opstanak u Premiershipu pretvorio u konkurenta za osvajanje Lige prvaka, ali i najavio da će odmah po preuzimanju Svraka pokrenuti velika ulaganja u igrače i trenera kako bi što prije preporodio Newcastle. 

Sky Sports piše da mu je prvi izbor za menadžera Mauricio Pochettino, koji je od studenoga prošle godine, kada je dobio otkaz u Tottenhamu bez funkcije, ali ne i bez posla i primanja. Argentinac je, naime, smijenjen nakon pet godina s trenerske pozicije, ali prema ugovoru s Tottenhamom do kraja ove godine je zaposlenik kluba i od Spursa će dobiti 8,5 milijuna funti bruto.

Trener koji nije osvojio ništa bit će najplaćeniji na svijetu nakon Guardiole

Newcastle nudi Pochettinu čak 19 milijuna funti godišnje. Trener koji u karijeri nije osvojio nijedan trofej tako bi bio plaćeniji od svog nasljednika, trofejnog Josea Mourinha i Jürgena Kloppa, aktualnog prvaka Europe. Oni u Tottenhamu i Liverpoolu zarađuju po 15 milijuna funti godišnje.

Ako Poch prihvati ovu raskošnu ponudu, više od njega u Engleskoj i svijetu zarađivao bi samo Josep Guardiola, koji u Manchester Cityju prima 20 milijuna funti godišnje. 

Pročitajte više